Puntendeling in Raalte

Vorige week verloor Sportclub Markelo zijn eerste wedstrijd in het bekertoernooi. Toen was aan de Endemansdijk Witkampers met 0-1 te sterk. Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de ploeg van Rutger Kats, dat dit keer op bezoek moest bij SV Raalte. De zwart-witten begonnen wat gezapig aan het duel met Raalte. Het baltempo was laag en ondanks dat het nauwelijks echte kansen weg gaf wist het zelf ook weinig te creëren.

Kort na rust werd Sportclub Markelo wakker geschud. Raalte opende via een fantastisch doelpunt de score en wist deze voorsprong niet veel later zelfs uit te breiden naar een 2-0 voorsprong. Ondanks deze tik gaf Sportclub Markelo niet op, de ploeg herpakte zich en wist vijf minuten na de 2-0 al de aansluitingstreffer te maken. Sam Warmelink wist het net te vinden voor de Markeloërs. Vervolgens ging de ploeg van Kats beter spelen en nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, het had meer balbezit en oogde fitter dan de ploeg uit Raalte. Dit resulteerde tien minuten voor tijd dan ook in een doelpunt. Het was Ferdi Pinkert die voor Sportclub Markelo de 2-2 binnenschoot. Gescoord werd er vervolgens niet meer in het slot van de wedstrijd.

De puntendeling was uiteindelijk, gezien het gehele wedstrijd beeld een terechte uitslag. Aanstaande dinsdag speelt Sportclub Markelo nog een oefenwedstrijd tegen derde klasser Brummen, de aftrap is om 20.15 aan sportpark de Endemansdijk. Volgende week zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma, dan komt ABS uit Bathmen op bezoek.