Bijzonder bezoek expositie Beaufort

De expositie Oorlog en Vrijheid in Het Beaufort werd vanmiddag bezocht door Hendrik Jan Kooymans. Een foto van Hendrik Jan waarin hij samen met zijn moeder Hendrika Kooymans-Sanderman schuilend in een grote duiker staat afgebeeld kreeg vorig jaar een prominente plek op de omslag van het boek ‘De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s’. De foto werd voor het boek ingestuurd door zowel de Stichting Heemkunde Markelo alsook de dochter van Hendrik Jan. In Het Beaufort is de foto een blikvanger van de expositie. Samen met zijn vrouw en dochter bezocht Hendrik Jan vanmiddag de expositie in Markelo.

Daar kregen ze een rondleiding van Benny Schreurs en Henk Zomer, die hierin een belangrijk aandeel heeft gehad in de expositie. De expositie is een initiatief van de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo in samenwerking met de Stichting Heemkunde Markelo en Het Beaufort. Het biedt een compleet en boeiend beeld van Markelo gedurende de oorlog en bevrijding doormiddel van fotocollages, kaarten, geluidsfragmenten en filmbeelden. Er is ook een documentatiecentrum en er zijn tweedehands boeken over de oorlog te kijk en te koop. De expositie is op 18 juli, 7, 8, 21 en 22 augustus nog te bezoeken tussen 14.00 en 16.30 uur.