In gesprek met Ellen Nauta…

ellen-nauta-hof-van-twente-maarkelsnieuws-fotostudio-markeloTijdens het zomerprogramma van de Martinuskerk gaat dominee van der Boon, om de week in gesprek met een persoon die een bijzondere link heeft met Markelo. Aankomende woensdagavond om 19.30 uur neemt burgemeester van gemeente Hof van Twente, Ellen Nauta plaats aan tafel. Ellen Nauta neemt eigen muziek mee en vertelt ongetwijfeld waarom ze juist voor deze muziek heeft gekozen. Ellen Nauta is noaber van de kerk en heeft al meermaals aangegeven te kunnen genieten van de klank van de kerkklokken. Tijdens het voorbereidende gesprek met Ellen Nauta, kwam aan de orde wat er na corona op haar ’to-do-list’ staat. Dat de kerk daarbij niet met zijn rug naar de samenleving kan staan, is voor haar een belangrijk punt.  

Zomerprogramma
Twee weken geleden trapte wijkagent Jordy de reeks gesprekken tijdens het zomerprogramma af en vertelde hij uitgebreid over zijn werk, datgene wat hem drijft en zijn ervaringen in zijn werkgebied; Markelo en Diepenheim. Op woensdagavond 4 augustus neemt Johan Doff plaats aan tafel. Johan Doff is oud-huisarts van Markelo en heeft 33 jaar zijn praktijk gehad aan de Goorseweg. De gespreksavonden worden wekelijks afgewisseld met zangavonden die in nauwe samenwerking worden georganiseerd met de Bethelkerk op Urk.

Open kerk op donderdagmorgen
De Martinuskerk is tot en met 26 augustus iedere donderdagochtend geopend vanaf 10.00 – 12.30 uur. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Met onder andere medewerking van de Dorpsraad en Stichting Heemkunde is een gevarieerd programma tot stand gekomen. Zo is er een mooie tentoonstelling, met het thema: “Kerk en Dorp” te zien in de kerk. Hierbij wordt verwezen naar verleden, heden en toekomst.

Rondje Rond de Kerk
Naast de Open kerk is er het ‘Rondje Rond de kerk’. Een korte wandelroute die start vanaf de Martinushof langs alle bezienswaardigheden in Markelo rondom de kerk. Speciaal voor deze gelegenheid is een boekje samengesteld met interessante wetenswaardigheden en uiteraard de routebeschrijving