Boekpresentatie ‘Oet de la van Hendrika’

De Markelose Hendrika Nijenhuis heeft ter gelegenheid van haar 80e verjaardag een boekje uitgebracht met een bundeling van haar teksten. Het boekje ‘Oet de la van Hendrika’ wordt op dinsdag 26 november om 20.00 uur gepresenteerd bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins aan de Grotestraat in Markelo. Veertig jaar geleden schreef Hendrika Nijenhuis de revue ‘Waarachtig ’t is 1980’. Dit jaar is Hendrika zelf 80 jaar geworden. De spitsvondige teksten als ‘De jach is los’ over de liefdesjacht op zaterdagavond in de Twentse discotheken of bijvoorbeeld het humoristische lied ‘Honderden regeltjes, het zit de boer neet met’ schreef ze in de jaren ’80 en is nog altijd actueel. (meer…)

Hilde Jager onthult logo Obs Stokkum

Samen met hun ouders en de buurt, telden de leerlingen van Obs Stokkum vanmiddag enthousiast af naar het moment dat de Markelose judoka Hilde Jager het nieuwe logo van de school onthulde. Locatiedirectrice Dorien Klein Teeselink presenteerde daarvoor de nieuwe missie van de school die in de buurtschap Stokkum een centrale rol inneemt. De nieuwe onderwijsrichting vraagt een logo dat past bij de sterk veranderde manier van lesgeven. ‘Bewegend leren’ is de onderwijsvisie waar het team van Obs Stokkum de schouders vol onderzet. Door fysiek en energiek aan de slag te gaan wordt het concentratievermogen en dus ook de focus op leren, verhoogd. De leerlingen leren al vroeg Engels en leren omgaan met eigentijdse digitale middelen. Energiek de toekomst in’is dan ook niet voor niets de nieuwe slogan van de basisschool in Stokkum. Voordat Hilde Jager het logo onthulde benadrukte zij het belang van bewegen en vertelde ze over haar bijzondere sportprestaties als judoka, haar droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen en haar studie in Nijmegen. 

(meer…)

Markeloërs in enduro Portugal

Henri Sanderman rijdt op dit moment mee in een zesdaagse enduro in Portugal. Op zijn KTM rijdt hij zes dagen lang, per dag een route van 150 km. Henri zit in het team van Team Netherlands, welke is opgestart door Wilco Bruijn. Wilco begeleidt het team samen met zijn vrouw Monique dit jaar voor de vijfde maal. Het totale team bestaat uit 120 rijders en helpers uit heel Nederland maar het totale deelnemersveld van deze enduro, behelst 600 rijders en helpers uit heel de wereld. (meer…)

Dorpsfeestbestuur trekt stekker uit Dorpsfeest Magazine

Onder leiding van Diny Ebbekink, is de redactie van Maarkelsnieuws 9 jaar geleden begonnen, met het maken van het eerste Dorpsfeest Magazine. De taak als uitgever werd door Maarkelsnieuws overgenomen van Wegener, die in 2002 was gestart met de Dorpsfeestkrant. Waar Diny haar bestuurdersstokje doorgaf aan Henk Bussink, hebben wij  jarenlang een mooie invulling weten te geven aan het magazine, hierin ondersteund door vele vrijwilligers. Helaas trekt het nieuwe Dorpsfeestbestuur nu de stekker er uit. (meer…)

SC Markelo treft Achilles’12 in Tukker-Cup

Sportclub Markelo heeft vorige week, door de 2-7 overwinning op AVC Heracles al de 1/8e finales van de Tukker-Cup veilig gesteld. Mede door eerder zeges in het toernooi op SVZW en Barbaros waren de Markeloërs niet meer te achterhalen en zijn ze eerste geworden in hun poule. Gisteravond is bekend geworden dat Achilles’12 uit Hengelo in de 1/8e finale de tegenstander zal zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 3 december aan de Endemansdijk in Markelo. De ploeg uit Hengelo komt dit seizoen uit in de 2e Klasse. Een mooie loting en graadmeter voor de ploeg van trainer Rutger Kats. 

Bouw kindcentrum op schema

Dronefoto: Gerrit Smit

Vandaag is de begane grondvloer van het nieuwe Kindcentrum Markelo gestort. De hele morgen werd door meerdere betonwagens af en aan gereden om de beton te kunnen storten in de bekisting op het bouwterrein aan de Fokkerstraat. Gert Jan ten Hoor, adviseur huisvesting CNB Climate Neutral Building geeft aan dat de bouw van het Kindcentrum Markelo nog steeds op schema ligt. Dat betekent volgens hem dat het kindcentrum medio september 2020 opgeleverd zal worden. Momenteel wordt het ontwerp van de buitenruimte uitgewerkt. (meer…)

Oplaat: “We zijn in Nederland knettergek”

Landelijk media melden vandaag dat het kabinet morgen waarschijnlijk gaat aankondigen dat de maximumsnelheid op autosnelwegen wordt verlaagd van 130 naar 100 kilometer. Vorige week liet voormalig Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat zich fel uit over dit voorstel. Een ploeg van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur zocht de VVD-er vandaag op tijdens de verjaardag van zijn moeder. De gevolgen van de stikstofuitspraak van de Raad van State was hét onderwerp tijdens de verjaardagsvisite. In de uitzending van televisieprogramma zal vanavond vanaf 22.00 uur op NPO2 onder meer aandacht zijn voor de stikstofmaatregelen. Volgens Oplaat zouden we in Nederland naar een Duits model moeten waarbij de drempelwaarde wordt verhoogd. In reactie op de mogelijke snelheidsverlaging was Oplaat ook tegenover de camera van Nieuwsuur fel. “Volstrekt idioot voorstel wat tijdelijk misschien heel iets gaat helpen. Gisteren was ik nog in Duitsland waar het heel normaal is dat je 200 kilometer per uur rijdt. Daar is geen enkele discussie over de stikstof. We zijn in Nederland knettergek om de automobilisten en de boeren zo te pesten,” aldus Oplaat. (meer…)

Schoorsteenbrand aan Potdijk

De brandweer is vanmorgen met meerdere eenheden uitgerukt voor een melding van schoorsteenbrand in een woning gelegen aan de Potdijk in Markelo. Ter plaatse werd de uitslaande brand direct opgeschaald naar middelbrand.  Met de hoogwerker vanuit Rijssen kon de brand goed benaderd worden en snel worden geblust. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De woning wordt momenteel geventileerd omdat er tijdens de brand een flinke rookontwikkeling is ontwikkeld.

Ongeval door onduidelijke verkeerssituatie Stationsweg

De Stationsweg is afgelopen jaar heringericht tussen de aansluiting op de Voordesdijk en De Haverkamp. In het kader van deze herinrichting zijn onder meer een chicane en een wegversmalling aangebracht. De voorrangssituatie na deze laatste herinrichting schijnt niet voor iedere weggebruiker duidelijk te zijn. Zo zijn er rondom de wegversmalling al meerdere remsporen te zien en was er onlangs een ongeval met blikschade. Volgens een van de betrokken bij het ongeval is de huidige situatie verwarrend en gevaarlijk. “Vervang eenvoudig de 50 km borden door de F5 (rode en zwarte pijlen) en dan schep je duidelijkheid”, aldus de betrokkene. Rijschoolhouder Geert Relker geeft aan dat er wel degelijk sprake is van een voorrangssituatie. “Als je van Stokkum komt moet je wachten, die zijde heeft het grootste obstakel,” aldus Relker.
(meer…)

Genieten tijdens Proef Markelo

De deelnemende horecabedrijven van Proef Markelo hebben Markelo vandaag weer fantastisch culinair op de kaart weten te zetten. “Het niveau groeit gewoonweg elk jaar. Als je denkt het kan niet beter, dan wordt het bij de volgende editie toch wéér overtroffen. De combinatie van de verschillende gerechtjes en de diversiteit aan wijnen en speciale bieren waren dit jaar bijzonder goed op elkaar afgestemd”, vertelt een enthousiaste deelneemster die de culinaire wandeling in Markelo elk jaar vast op haar planning heeft staan. In de kern van Markelo zijn de deelnemende horecabedrijven op wandelafstand van elkaar gelegen.Voor de bedrijven buiten de kern van Markelo, heeft de organisatie ook dit jaar weer vervoer geregeld. (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen