Dijkstra eindelijk naar nieuwe plek

Ruim 13 jaar is Autobedrijf Sjouke Dijkstra bezig geweest met de herhuisvesting van het garagebedrijf dat tot op heden gehuisvest is aan de Holterweg. In 2011 werd er een perceel grond gekocht aan de Rijssenseweg om daar een nieuw autobedrijf te bouwen. Pas in 2016 was het college ervan overtuigd dat het bedrijf lokaal geworteld is en niet te verplaatsen is naar bijvoorbeeld Zenkeldamshoek in Goor. In maart 2016 werd de omgevingsvergunning verleend, nadat ook de provincie haar bezwaren had ingetrokken. Na vervolgens procedures bij de Rechtbank Overijssel en Raad van State stond Dijkstra in januari vorig jaar niets meer in de weg voor nieuwbouw aan de Rijssenseweg. Inmiddels worden de laatste werkzaamheden aan het pand verricht, vanaf maandag 2 september 2019 zal Autobedrijf Sjouke Dijkstra haar werkzaamheden voortzetten vanuit de nieuwe locatie aan de Rijssenseweg.

Kermisorganisator roemt samenwerking in Markelo

Tijdens het Dorpsfeestweekend staat er een verschrikkelijk mooie kermis in Markelo. Dat is de overduidelijke mening van René Duursma, de kermisorganisator die dit jaar de verbinding vormt tussen stichting Dorpsfeest Markelo en de kermisexploitanten. Met deels bekende exploitanten zoals de autoscooter en de oliebollenkraam wordt het kermisterrein op dit moment, ook opgebouwd met veel nieuwe ‘gezichten’. De Wipp, eigenlijk beter bekend als het Vliegend Tapijt, de Jumper Max, de Hell Raiser, de Break Dance maar ook de schiettent, de draaimolen en de suikerspin… het is maar een kleine opsomming van alle exploitanten, die dit weekend op het feestterrein van Dorpsfeest Markelo zullen staan. Vrijdagavond rond de klok van 19.00 uur wordt er zelfs een meet & greet met Buurman & Buurman georganiseerd op het kermisterrein.”Voor de kinderen is dit natuurlijk helemaal geweldig”, lacht René Duursma. 

(meer…)

Spelletjes op derde dag Houtdorp

In het bijzijn van burgemeester Ellen Nauta speelden de oudste kinderen het moordspel op het terrein van Buitencentrum Hessenheem op de derde dag van het Houtdorp. Maar ook waren er tal van Hollandse spelletjes op het terrein naast de Pot, waar de kinderen zich uitermate goed mee wisten te vermaken. Na een broodje knakworst tussen de middag werd de overgang gemaakt naar een feestje op het tijdelijke bouwterrein onder leiding van Johan Roessink met aansluitend een kampvuur. Naast een gecontroleerd vuurtje zorgde de brandweer voor een feestelijke douche. Rond 15.00 uur was het tijd voor de jeugd om de derde dag af te sluiten. Vol verwachting wordt al uitgekeken naar de dag van morgen, welke geldt als de vierde en tevens laatste dag van Houtdorp. De organisatie heeft voor deze dag een verrassingsuitje in petto voor de kinderen in het kader van het 30-jarig bestaan van de stichting Jeugdaktiviteiten Markelo. De kinderen verzamelen morgen om 9.30 op het terrein naast Herberg de Pot en zijn naar verwachting rond de klok van 16.00 uur terug.  (meer…)

Zender uit de lucht gehaald

In de omgeving van Stokkum is gisteren rond het middaguur een illegale zender uit de lucht gehaald. Tegen illegale zenders wordt hard opgetreden door het Agentschap Telecom. Bij illegale zenders wordt volgens het agentschap, dat onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vaak uitgezonden met hoge vermogens en grote mobiele zendinstallaties. Hierdoor zou normaal telefoon- en dataverkeer uit kunnen vallen. Ook zouden illegale uitzendingen de ontvangst van legale radiozenders kunnen verstoren.

Herike-Elsen gaat als de brandweer

De wagenbouwers van Herike Elsen doen dit jaar met het ‘pikante’ onderwerp: ‘Markelose brandweer ‘Uitgerukt’, dames spuiten er nu op los’. Aanleiding is de ledenwerfactie van het Markelose korps, die volgens de wagenbouwers uit de Markelsose buurtschap, maar liefst 18 vrouwelijke aanmeldingen heeft opgeleverd. En toeval of niet, al deze dames zijn woonachtig in Herike-Elsen. De Markelose brandweer is blij dat op deze manier de ‘macho’ cultuur binnen het korps, eindelijk wordt doorbroken. Maar of dit alles met het centrale thema van de optocht van dit jaar: ‘Broodje Aap’ te maken heeft is niet helemaal duidelijk, maar vast staat dat er voor aanstaande zondag een toelatingsoefening op het programma staat. De wagen van Herike-Elsen zal in elk geval niet onopgemerkt voorbijgaan. De fraai gebouwde brandweerwagen, de combinatie aan speciale effecten van rook, water en vuur, en de prachtige, zelfgemaakte kleding van het brandweerkorps, zal zeker voor verbazing en bewondering bij het publiek zorgen. Mooie rollen op de wagen zijn weggelegd voor het senioren duo: Gerrit Altena en Arend Jan Overmeen, zij zullen verkleed als brandweermannen, de nieuwe, vrouwelijke lichting goed in de gaten houden. Voor de muziek op de wagen is dit jaar gekozen voor het nummer ‘It’s my life’ van Bon Jovi. Reden hiervoor is dat dit nummer gebruikt werd in een herdenking voor de omgekomen brandweermannen van 9/11. (meer…)

Dorpsfeest start donderdag met seniorenmiddag bij De Haverkamp

Een feest voor iedereen! Dat is de leus die voor het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo op het lijf geschreven lijkt te zijn. Waar de jongste jeugd zaterdag volledige aandacht krijgt tijdens een compleet vernieuwd kinderprogramma onder de noemer FestiFun wordt het Dorpsfeestweekend gestart met het seniorenprogramma. Ditmaal niet op de woensdagmiddag maar op de donderdagmiddag voorafgaand aan de officiële opening van het Dorpsfeest. Het programma is zoals vertrouwd aangekleed met muziek en cabaret en vindt plaats tussen 14.00 en 17.00 uur in de zaal van De Haverkamp. Met Maarkels Gekuier zullen Willian Potman, Alexander Daalwijk, Arie Lodeweges en Wim Greven de Markeloërs een spiegel voorhouden en op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes uit ons dorp.  (meer…)

Brandweer rukt uit voor gaslek

De Markelose brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een melding van een gaslek aan de Velddijk in Holten. Door nog onbekende oorzaak bleek hier een leiding te zijn geraakt. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld waarna de netbeheerder het lek vakkundig gaat dichten.

Fanfare loopt niet mee in optocht

Voor het eerst in haar 85-jarig bestaan heeft De Fanfare besloten om dit jaar niet mee te lopen in de jaarlijkse optocht van het Dorpsfeest op zondag 25 augustus. Na veel wikken en wegen is het bestuur in overleg met het dagelijks bestuur en Optochtcommissie van het Dorpsfeest, tot dit  besluit gekomen. Wel heeft het bestuur van De Fanfare aangegeven graag betrokken te willen blijven bij het jaarlijkse Dorpsfeest Markelo en zoekt hiervoor samen met het Dorpsfeest naar een passende invulling. 

Tweede dag Houtdorp zorgt voor kleur

Met een strak blauwe lucht werd de tweede dag van Houtdorp vanmorgen gestart. Met eerst nog wat timmerwerk verstomde het gehamer en werden de hutten afgemaakt met doeken en zeilen. Vanmiddag kregen de bouwsels een tikkie verf, waarbij het niet kon uitblijven dat de verschillende kleurmonsters op elkaar werden uitgeprobeerd. Het bouwterrein veranderde uiteindelijk in een kleurrijk geheel. Naast een enkele splinter en een aanraking met een spijker was er weinig voor de aanwezige EHBO vrijwilligers te doen. Wel was er een jongen met bebloede benen, maar dat bleek bij nader onderzoek op de brancard mee te vallen en alleen rode verf te zijn. Om deze grap konden de EHBO ‘ers hartelijk lachen. Daar waar de traktatie (ijsje) gisteren nog gesponsord werd door de Keujer, werd dit vandaag door de stichting Jeugdaktiviteiten zelf verzorgd. Het kleine beetje regen op het eind van de tweede dag bleek gelukkig niet genoeg om de verf weg te spoelen.  (meer…)

TV toren krijgt prominente rol in de optocht

De wagenbouwers van Markelosebroek doen dit jaar mee met het onderwerp: ‘Ufo’s in het Brook’. Een prominente rol is daarbij weggelegd voor de televisietoren, die een belangrijke rol op de wagen zal gaan zal spelen. De 148 meter hoge zendmast die in 1958 werd gebouwd, is met afstand het meest bekende gebouw van de Markelose buurtschap, maar toch wist geen enkele wagenbouwer het exact na te tekenen. Regelmatig ging men op de bouwlocatie aan de Stobbendijk in Markelo even naar buiten, om de details van de toren te bestuderen. De buurt wil aanstaande zondag het publiek nadrukkelijk bij de wagen betrekken. Speciale reporters zullen voor de wagen proberen om flink wat paniek te zaaien bij het publiek omtrent de gesignaleerde ufo’s, daarbij zullen speciale edities van een krant worden uitgedeeld. Het bouwen van de wagen koste dit jaar meer tijd dan andere jaren, met name in het begin was het lastig om iedereen aan het werk te zetten, omdat er veel losse onderdelen moesten worden gebouwd. Maar de laatste weken is het druk in de loods van de familie Schreurs. Vele helpende handen zorgen ervoor dat de wagen tijdig is voor aanstaande zondag, en dus gaan de wagenbouwers van het Brook zonder enige vorm van stress richting de optocht.

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen