Gemeente zoekt stembureaumedewerkers

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar stembureaumedewerkers en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus. De gemeente zoekt inwoners die aan de slag willen gaan als lid van het stembureau en die op 18 maart mee willen helpen met de centrale telling van de stemmen. Dit laatste is onder voorbehoud, omdat centrale stemopneming mogelijk niet zal worden toegestaan vanwege coronamaatregelen. Een kijkje in de keuken Ben je maatschappelijk betrokken? Heb je altijd al eens willen weten wat er allemaal bij verkiezingen komt kijken? En wil je een extra zakcentje verdienen? Meld je dan aan als stembureaulid of teller. Aanmelden kan vanaf 18 jaar. (meer…)

Vermist 78-jarige man -update-

De politie heeft vanavond een burgernetmelding verstuurd. Sinds 18.00 uur wordt er in Markelo een 78-jarige man vermist. De man is circa 1.75 meter en heeft een normaal postuur en is kalend. De man is voor het laatst gezien met een geruite pet en geruite rood/blauwe jas met beige broek en klompen. De vermiste man rijdt in een blauwe Peugeot Partner. Treft u de man aan, of heeft u de man gezien neem dan contact op met de politie Hof van Twente (0900-8844) of bel 112.

Update 21.57 uur: De man is aangetroffen op het Weldam in goede gezondheid. Dank voor het helpen uitkijken!

Ongeval op bouwplaats aan Effinck

Vanmiddag is op een bouwlocatie aan het Effinck in Markelo een bouwvakker zwaar gewond geraakt. De hulpdiensten werden gealarmeerd waaronder ook een traumahelikopter uit Duitsland. De traumahelikopter is op een later tijdstip geannuleerd. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het ongeval op de bouwplaats heeft plaats gevonden. 

Bescherm de koeien; hond aan de lijn!

20110408_koeien

Als honden niet zijn aangelijnd en de weilanden in rennen waar koeien grazen kan dit grote gevolgen hebben. “De ontlasting van een hond kan de ziekte Neospora veroorzaken. Kalfjes worden daardoor met afwijkingen geboren of de koe krijgt een miskraam. Bescherm de koeien daarvoor en houd je hond aan de lijn”, met deze zinnen vraagt ook gemeente Hof van Twente aandacht voor dit item. Navraag leert dat het bij menig veehouder een doorn in het oog is wanneer zij loslopende honden aantreffen in weilanden waar ook de koeien grazen. “De onwetendheid van de mensen maakt dat het lastig wordt om hierover het gesprek aan te gaan met de hondenliefhebbers”, vertelt een melkveehouder.  (meer…)

onsProat: Dag Mama…

En opeens is het dan zover… ik wist dat het eraan zat te komen, al een heel jaar lang! Maar als ze dan haar laatste adem uitblaast, is het toch veel te snel gegaan… We belden elke avond voor het slapen gaan, even de dag doornemen of alleen gewoon om welterusten te zeggen… Ik zal haar stem missen maar gelukkig heb ik de stem van mijn vader nog. Mijn vader, die zijn maatje waar hij bijna 61 jaar mee leefde, moet missen! Ik kan mij het niet voorstellen hoe dat moet voelen, maar ik zie zijn verdriet en mijn hart breekt… Ik hoop dat ik hem kan steunen en laten zien dat het leven nog steeds mooi is, ook al ben je alleen… (meer…)

Aanrijding met wild, bel 0900-8844

Maar weinig automobilisten weten wat ze moeten doen als ze een wild dier aanrijden. Tegelijk neemt het aantal geclaimde aanrijdingen met dieren toe: van bijna 6.000 in 2014 tot nagenoeg 10.000 in 2019. Alleen al in Gelderland zijn er per week gemiddeld 26 aanrijdingen met reeën en 10 met een wild zwijn. Onder het motto ‘Veilig op weg, daar jagen wij voor’ vraagt de Nederlandse Jagersvereniging gedurende komende periode aandacht bij de Nederlander, over de belangrijke rol van jagers in het voorkomen van en assisteren bij wildaanrijdingen. Uit onderzoek blijkt dat een deel van de Nederlanders maar weinig weet over deze rol, maar er wel positief tegenover staat als ze er meer informatie over krijgen. “Als Wild Beheer Eenheid de Hof van Twente willen we de Markeloërs graag attenderen op deze publiekscampagne van de Jagersvereniging. In onze bosrijke omgeving vinden ook veel aanrijdingen plaats met wilde dieren. Bel de politie, als je een wild dier aanrijdt”, benadrukt André Vasters. (meer…)

Vervuild plasticafval kost Hof van Twente tonnen

De kostenpost voor de gemeente Hof van Twente voor vervuild verpakkingsafval loopt dit jaar waarschijnlijk in de tonnen. Sinds juli 2020 wordt het grootste deel van het ingezamelde afval op het verzamelpunt door de ontvanger (Suez) namelijk afgekeurd. Dit is sinds het moment dat het nieuwe contract met Nedvang/VKPT is ingegaan. Elke afgekeurde ton kost de gemeente 461 euro. Maandelijks gaat het in de gemeente om ongeveer 150 ton aan ingezameld plastic. Als alles afgekeurd wordt, een strop van 69.150 euro per maand. (meer…)

Update enquête Martinuskerk

Ongeveer een week geleden hebben de studenten van de Jan des Bouvrie Academy in samenwerking met de kerkenraad, een online enquête gepubliceerd. De reden hiervoor is het afnemend kerkbezoek en de herinrichting van de Grotestraat en het Kerkplein. Met de uitkomsten van de enquête hopen de studenten en de kerkenraad zich beter te kunnen oriënteren op nevenactiviteiten (herbestemmingsmogelijkheden) van de Martinuskerk, naast de reguliere kerkdiensten. Binnen één week werd de enquête maar liefst 300 keer ingevuld. De eerste peilingen laten al goed zien welke ideeën de Markeloërs hebben en wat men belangrijk vindt. De kerkenraad is erg blij met de resultaten tot nu toe en willen de Markeloërs die de enquête hebben ingevuld hartelijk bedanken hiervoor. Tijdens het inventariseren van de uitkomsten van de enquête kwamen de studenten tot de ontdekking dat er naast de 300 resultaten, nog circa 250 uitkomsten niet verstuurd zijn. “We denken dat deze mensen de enquête wel hebben ingevuld, maar vergeten zijn op het laatste knopje versturen te klikken wat onderaan de pagina staat. Hierdoor missen wij waarschijnlijk 250 kostbare antwoorden, die ons konden helpen bij het onderzoek”, aldus de studentengroep. (meer…)

Militaire oefeningen in Markelo

De komende weken wordt er door de Koninklijke Landmacht onder meer geoefend in Markelo. De oefeningen vinden plaats van 26 tot en met 30 oktober en van 2 tot en met 6 november. De militairen zullen zich tijdens de oefeningen onopvallend en gedurende de nacht te voet verplaatsen over de openbare weg. Ze zullen hierbij een observatiepost innemen rondom het Twentekanaal en de Schipbeek. Bij de oefeningen worden ook 11 voertuigen ingezet en de militairen zijn tijdens de oefening bewapend, echter zonder munitie. (meer…)

Hennie van Heerden in Perfecte Plaatje op RTL4

In het populaire tv-programma Het Perfecte Plaatje gaan tien bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan om de beste foto te maken. Elke week zijn er thema’s waarbinnen verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden. Deze opdrachten worden beoordeeld door vaste juryleden en wisselende gastjuryleden. In de aflevering die vanavond om 20.30 uur uitgezonden wordt op RTL 4 is oud-Markelose Hennie van Heerden-Eertink. In de rol van gastjurylid geeft Hennie de deelnemers tips bij het betreffende thema. Ongetwijfeld zal dit thema alles te maken hebben met natuurfotografie. Hennie heeft een enorme passie voor dieren in haar fotografie. Ze vindt het belangrijk om een dier op een zo natuurlijk mogelijke wijze op beeld vast te leggen. Volgens familieleden gaat ze hier ver voor en brengt ze heel wat uren door in de natuur om te wachten op hét moment om een bijzonder beeld vast te leggen. Haar werk is in vele (inter-)nationale publicaties vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld: National Geographic’s Bird Bible en Canon Japan’s tv-commercial voor de 1DmarkIV. (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen