Roos verrast Markelose ouderen

Vanmiddag heeft de 5-jarige Roos Woestenenk uit Stokkum tekeningen vol droombomen overhandigd aan de leiding van de Woonzorgcentra Anholtskamp en De Esch. Namens de Ouderenvereniging Markelo nam ook Gerda Vedders-Vasters een flink aantal tekeningen in ontvangst in het bijzijn van Martine Leuveld van welzijnsorganisatie Salut. “We denken dat deze geweldige tekeningen van de kinderen zorgen voor mooie gesprekken met de ouderen. Dit bezoek is een welkome afwisseling in de huidige periode”, vertelt Gerda. Kinderen in heel Hof van Twente hebben ruim 1.400 droombomen getekend. De jury heeft 5 droombomen in 5 leeftijdscategorieën uitgekozen. Deze 5 kinderen waaronder Roos, hebben vanmiddag allemaal een flinke stapel overhandigd bij de verschillende verpleeghuizen in de Hof. Door de samenwerking tussen de verschillende organisaties zijn alle 1.400 tekeningen vanmiddag verspreid. (meer…)

Indrukwekkend schouwspel pekelbaden

Een van de betonnen dwarsbalken boven de voormalige pekelbaden van Kaasfabriek Markelo is vanmorgen vakkundig verwijderd. Het leverde prachtige beelden op en trok zeker de aandacht van voorbijgangers. Het peil in de pekelbaden is in de afgelopen week opgehoogd en ook de afwatering is aangelegd. Hiermee liggen de werkzaamheden voor de realisatie van het Toroveld op schema.

Vernieling auto J.C. Romijnlaan

Politie Hof van Twente vraagt informatie naar aanleiding van een vernieling afgelopen maandagavond aan een personenauto aan de J.C. Romijnlaan in Markelo. De vernieling aan de geparkeerde auto heeft plaatsgevonden tussen maandagavond 19 april om 20.30 uur en de vroege ochtenduren van dinsdagmorgen 20 april. De politie heeft informatie dat er mogelijk een ander voertuig bij betrokken is geweest.
(meer…)

Stuur Norman een kaart

In Markelo is Norman Gogo geen onbekende naam. Norman is een van de Canadese bevrijders die op uitnodiging van het Canada Comité Markelo al vele malen naar Markelo kwam. Steevast logeerde Norman dan op zijn vaste gastadres bij Gerhard en Riny Meijer in Markelosebroek. Norman viert op 12 mei zijn 100e verjaardag. “We zijn samen ook verschillende keren bij Norman op bezoek geweest in Canada. Norman was voornemens om weer naar Markelo te komen om de vieringen van 75 jarige bevrijding met het Canada Comité in Markelo mee te maken. Helaas door corona ging het niet door. Norman zegt zelf dat hij zeker 101 jaar wordt, om volgend jaar nog een keer naar Markelo te kunnen komen”, vertelt Gert Jan Oplaat. (meer…)

Radarcontrole Haaksbergerweg

Bij een radarcontrole op de Haaksbergerweg zijn op zaterdag 17 april tussen 8.00 en 16.30 uur, 1.876 voertuigen gepasseerd. Hiervan reden 46 voertuigen te hard. Op deze weg geldt de maximale snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof 105 km/u. (meer…)

Zorgen om Rijssense windmolens in Elsen

Niet alleen in Markelosebroek maakt men zich zorgen om de plannen voor windmolens van een buurgemeente. In Herike-Elsen en Elsenerbroek vreest men voor de komst van windmolens langs de A1 in de gemeente Rijssen-Holten. Nadat in 2016 plannen naar buiten kwamen voor windmolens in Elsen ontstond de actiegroep ‘Geen windmolenpark in Herike-Elsen-Elsenerbroek’. Betrokken actievoerders van destijds roepen inwoners op om hun stem te laten horen tijdens een van de inwonersavonden op 29 april of 3 mei in Rijssen-Holten. Die gemeente geeft aan samen met inwoners en belanghebbenden de daadwerkelijke locaties te gaan kiezen. (meer…)

Brandweer naar Rietdijk

Net voor 21.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteen brand aan de Rietdijk in Markelo. Ter plaatse bleek de situatie onder controle en heeft de brandweer uitsluitend een nacontrole uitgevoerd. Uit voorzorg is het gehele rookkanaal gecheckt. 

onsProat: Creatief

Het voorjaar komt eraan. Langzamerhand komen de bladeren weer aan de bomen, alles komt in bloei en wordt weer groen. Ik vind dit de mooiste tijd van het jaar. Filmpjes van koeien die voor het eerst de weide weer in mogen komen regelmatig voorbij. Daar wordt je vrolijk van. Prachtige creatieve foto’s van fel kleurende bloesem laten ons zien dat de winter voorbij is. Dat betekent ook dat alle activiteiten die normaal in het winterseizoen plaats vinden achter ons liggen. Maar helaas ging er ook daarvan heel weinig door.

Markelo is een dorp waar veel toneel gespeeld wordt. Wat Volendam op het gebied van zang is, is Markelo dat met acteren. Achterhoek, Kerspel-Goor, PJGO, Markelosebroek, Stokkum, Herike-Elsen, Bilderdijk en Elsenerbroek. Overal zijn ze in de winter actief. Ieder op hun eigen manier en met hun kwaliteiten. Maar allemaal met hetzelfde doel: de bezoekers een leuke avond bezorgen. Voor de laatste twee groepen was dit al het 2e jaar dat er niet gespeeld kon worden. En dat is niet alleen vervelend voor de spelers maar ook voor de penningmeester van de betreffende vereniging. Als alles een beetje leuk draait is het een mooie inkomstenbron waar de rest van het jaar andere activiteiten deels mee mogelijk gemaakt worden.

Als zoiets dan weg valt scheelt dat een flinke slok op een borrel. (meer…)

Martin Zwiers loopt marathon van Markelo

Nog steeds wordt er een streep gezet door tal van vaste evenementen en activiteiten op de kalender. Zo ging er ook een streep door de traditionele Enschede Marathon, die morgen zou plaatsvinden. Ondanks dat hij wist dat het grote sportevenement niet door ging zette Martin Zwiers zijn training door en besloot hij om vandaag de marathon van Markelo te gaan lopen. Helemaal in zijn eentje startte hij vanmorgen om 9.30 uur om op en neer naar Lochem te lopen. Aansluitend liep Martin vier rondjes van 4,8 kilometer in en rond om Markelo. Op zich zelf aangewezen maar hier en door aangemoedigd door zijn vaste supportersgroep onderweg heeft hij hiermee toch een alternatieve marathon volbracht; de marathon van Markelo! “Hij heeft vandaag 42.2 kilometer in de benen en is na zijn marathon prima ‘binnen’ gekomen. Een meer dan knappe prestatie”, aldus de supporters. 

Markelokaal Kuierkoare op Kaasplein

Op 22 april is het de internationale dag van de aarde maar ook nationale zaaidag. Voor de Coöperatie Markelokaal reden om mensen juist op deze dag, kennis te laten maken met hun project ‘langjarig landschapsbeheer’. Op donderdag 22 april is Markelokaal daarom tussen 9.30 en 11.30 uur op het Kaasplein in Markelo met de mobiele ‘Markelokaal-kuierkoare’. Hier kunt u kennismaken met Markelokaal en worden via de Groene Loper Hof van Twente een kleine hoeveelheid gratis zakjes met natuurakkerzaden uitgereikt, om mee te zaaien in je achtertuin, weiland of berm. Markelokaal biedt gelijke tijd lokaal geteeld tarwemeel en -bloem te koop aan voor € 1,50 per kilo. 
(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen