SC Markelo hervat de competitie

Voor Sportclub Markelo staat aanstaande zondag weer de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tweede seizoenshelft wordt thuis afgetrapt tegen Reünie uit Borculo. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen nog niet eerder en gezien de stand op de ranglijst kan het direct een interessante ontmoeting worden. De Markeloërs staan momenteel op een tweede plaats met 27 punten, de bezoekers uit Borculo zijn terug te vinden op plaats 3 met 25 punten. Op voorhand dus een mooi affiche, waarbij beide ploegen gebaat zijn bij een overwinning. Trainer Rutger Kats kan aanstaande zondag nog geen beroep doen op Jordie Vagevuur, ook is het nog onzeker of Lars Brinckate op tijd is hersteld van zijn blessure om aan de aftrap te verschijnen. De aftrap aan de Endemansdijk zal om 14:00 uur plaatsvinden, zorg dat u erbij bent! 

Vitens levert zachter water

Waterbedrijf Vitens levert per januari 2020 kraanwater dat wat zachter is van samenstelling als voorheen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat uw kraanwater voortaan uit de winlocaties in Espelo en Holten komt. Tot nu toe kwam een deel van het water ook uit de winlocatie Herikerberg. Het drinkwater kende een hardheid van tussen de 9,5 en 13 dH (Duitse Hardheidsgraden) en per eind januari zal de hardheid van uw water maximaal 8 dH zijn. (meer…)

Johanna ter Steege bij Hervormde Vrouwen

Foto: Maarten Keller

De Hervormde Vrouwen Vereniging Markelo nodigt iedereen uit voor de verenigingsavond op donderdag 30 januari. De verenigingsavond begint om 20.00 uur in de Martinushof in Markelo. De grote gasten van deze avond zijn Johanna ter Steege en Dini Schreurs. Johanna ter Steege is een bekende Nederlandse actrice, zij speelde al in diverse films maar zij staat ook regelmatig in het theater. In de nieuwste film van oud Markeloër Johan Nijenhuis ‘De beentjes van Sint Hildegard‘ die binnenkort in première zal gaan vertolkt Johanna een van de hoofdrollen naast Herman Finkers. Ook was Johanna de initiatiefneemster van het theaterspektakel ‘Hanna van Hendrik’. Samen met Dini Schreurs, een vriendin van Johanna, zal zij ongetwijfeld zorgen voor een mooie invulling van de verenigingsavond. 

Vertraging A1 door ongeval

Vanwege een ongeval tussen Markelo en Bathmen hadden automobilisten op de A1 richting Deventer vanmorgen te maken met flinke vertraging. Bij het ongeval waren vier auto’s betrokken. Rond 9.00 uur stond er een file van zes kilometer, mede omdat de linkerrijstrook van de autosnelweg afgesloten was. Ook verderop op de A1 richting Amersfoort ging het vanmorgen mis met 2 ongevallen waar in totaal negen auto’s bij betrokken waren.

 

‘Anton weet wel raad’ in Stokkum

De toneelgroep in 2019

In februari staat de toneelgroep van het Stokkums Toneel weer op de planken in ’t Gebouwtje. Ze spelen 6 avonden en 1 middag het stuk ‘Alton weet wel raad’. Als een leuk en aardig meisje uit de stad haar vakantie doorbrengt op de boerderij van de familie Dubbelink, dan krijgt de boer waarachtig een oogje op haar. Dit tot grote zorg van zijn familie en knecht Dieks. Koopman Anton Strieker verzint een prachtige list om de boer weer op het rechte spoort te brengen… (meer…)

Kindcentrum Markelo krijgt vorm


Timelap van de bouw afgelopen week

Het in aanbouw zijnde kindcentrum op de oude plek van Obs de Zwaluw begint steeds haar vorm te krijgen. Op 2 oktober vorig jaar ging de bouw officieel van start en volgens de gemeente loopt de bouw keurig volgens planning. Die planning houdt in dat het nieuwe onderkomen voor Obs de Zwaluw, Basisschool De Welp en Kinderopvang Hof van Twente komend schooljaar in gebruik kan worden genomen. “Het gebouw is nog niet wind en waterdicht dus moeten we een slag om de arm houden voor wat betreft de opleverdatum, maar vooralsnog gaan we uit van september 2020”, aldus projectleider Clemens Volker van de Gemeente Hof van Twente.

Achterruit auto ingeslagen

In de nacht van vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari is een geparkeerde auto aan het Middeler op de Esch in Markelo het doelwit geworden van vandalen. De achterruit van de Opel Corsa werd hierbij ingeslagen. De eigenaar van de auto heeft bij de politie Hof van Twente aangifte gedaan van vernieling. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen. Heeft u iets verdachts opgemerkt dat in verband kan worden gebracht met deze vernieling dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente op 0900-8844. 

Gouden jubileum voor Henk, Jan en Mannenkoor

Het Nieuwjaarsconcert van het Markelo’s Mannenkoor mocht vanmorgen rekenen op grote publieke belangstelling, de zaal van De Haverkamp was vol. Onder leiding van scheidend dirigent Mariette Effing wist het koor een meer dan gevarieerd programma te brengen met gastoptredens van het Projekt orkest Twente onder leiding van Irene Bruijn, Sandra Fluttert, Sander Knuiman, Marleen A-Tjak en een danspaar van Danschool Reinders. Vanuit het koor namen Hendri Zendman, Dinant Nijland en Jan Gossink een aantal solonummers voor hun rekening. Een afgevaardigde van de KNZV feliciteerde het koor met het gouden jubileum en overhandigde hen een cheque om een of meerdere partituren aan te schaffen. Daarnaast had hij mooie woorden voor twee leden van het Markelo’s Mannenkoor die vanaf het begin al lid zijn van het koor. Jan Gossink en Henk Meertens kregen beiden een speldje voor hun 50-jarig lidmaatschap opgespeld. Hendrika Nijenhuis en Ria Morsink spraken de jubilarissen op persoonlijke titel toe met een speech op rijm om hen hiermee extra in het zonnetje te zetten. (meer…)

onsProat: Proost op de donor!

Stoptober, oftewel de hele maand oktober niet roken, is al hip, maar het verschijnsel waar we nu midden in zitten is volgens mij nog hipper. Dry January! Bij veel Nederlanders staat dit voornemen inmiddels boven aan de lijst. Wanneer je meedoet aan de Dry January actie, drink je de hele maand januari geen druppel alcohol. En weten jullie, ik vind het stom! Je gaat een maand niet drinken om vervolgens na die maand je gewone alcoholpatroon weer op te pakken? Wat is dan het uiteindelijke nut? Volgens onderzoekers slaap je beter, oké dat zou mij ook wel passen, maar dan moet ik tot mijn dood niet meer drinken. Ja duhh…dan maar iets slechter slapen. Je zou je fitter gaan voelen, maar hallo, ik voel me nu al hartstikke fit. En je kunt zelfs gewicht verliezen wanneer je geen alcohol drinkt. Daar is wat voor te zeggen, maar dan eet ik wel een frikandelbroodje minder.Het fenomeen ontstond in 2013 in Engeland, waar gemiddeld 12 liter pure alcohol per persoon per jaar wordt gedronken, tegenover 9,6 liter in Nederland. Omgerekend kunnen wij in ons land dus gewoon door blijven drinken in januari en blijven we nog steeds onder het alcoholconsumptieniveau van de gemiddelde Brit. Dusss…
(meer…)

Mooi schouwspel tijdens slipjacht

Een blaffende, enthousiaste meute met daarachter een flink aantal ‘jagers’ te paard in traditionele rode jassen en enkele in gewoon een zwarte outfit. Het was vanmiddag een prachtig schouwspel op de Markelose landerijen. Met het getrokken spoor van de nep-vos in hun neus zijn de honden duidelijk in hun sas. Het leverde dan ook voor de toevallige toeschouwer prachtige beelden op. Vooraf wordt weinig of geen ruchtbaarheid gegeven aan de jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging. Het start- en finishpunt was bij Herberg de Pot in Markelo. Onze fotograaf Arjen Keppels wist een mooie impressie vast te leggen.  (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen