18e Jaargang | dinsdag 21 mei 2024

Markelo’s Mannenkoor en Urker Vrienden Ensemble in Martinuskerk

Op woensdagavond 29 mei om 20.00 uur wordt de Martinuskerk in Markelo gevuld met de harmonieuze klanken van het Markelo's Mannenkoor en het Urker Vrienden Ensemble. Zij zullen eveneens een samenzang verzorgen wat een unieke muzikale beleving zal geven binnen de muren van de Markelose kerk, geven muziekkenners aan.  (meer…)

Lees meer

Loempiatruck korte tijd afwezig

Sinds half november staat er elke dinsdag op het Kerkplein aan de zijde van de Grotestraat een foodtruck van 10.30 tot 17.30 uur. Lilian van de Mani Loempias Foodtruck is enthousiast over de plek in Markelo. Niet alleen mag ze rekenen op een flink  aantal vaste klanten op de dinsdag, ook voorbijrijdend verkeer maakt graag een tussenstop in Markelo voor de foodtruck. Helaas is Lilian herstellende van een operatie en is ze de komende drie weken niet aanwezig in Markelo. Als alles goed verloopt is Lilian dinsdag 18 juni weer aanwezig met de loempiatruck. 

Lees meer

Zeer geslaagde Ierse avond bij de Pot

De bandleden van Molly Murphy's zullen hun optreden bij de Pot, niet snel meer vergeten. Onder zeer grote publieke belangstelling voltrok zich een geweldig optreden van kenmerkende Ierse numners. De band die bestaat uit: Berrie ten Hove, Lisa Kalisvaart, Dibert Ketting, Henry Winterman, Marlijn Bronninkreef en Jan Bekkernens kon zodoende terugkijken op een prachtige avond, die in stijl werd afgesloten met het nummer The Wild Rovers van de The Dubliners. Het publiek genoot met volle teugen. Voor herhaling vatbaar was de algemene conclusie.

Lees meer

Markeloërs volbrengen 1.862 km naar Lourdes

Op 24 april stapten Markeloërs Isolde Bitschnau en Henk Eertink in de regen, op de fiets richting het plaatsje Nevers in Midden Frankrijk om daarna verder te fietsen naar Lourdes. Voor alle duidelijkheid dus géén fiets met elektrische trapondersteuning maar geheel op eigen krachten fietste het paar in 21 dagen maar liefst 1.862 kilometer. Op dinsdag 14 mei om 20.30 uur arriveerde ze, ook weer met regen in het Zuid-Franse Lourdes. Jaarlijks komen miljoenen bedevaartgangers om verschillende redenen naar de grot van Massabielle. Hier zou in 1858 Maria 18 keer zijn verschenen aan herderin Bernadette Soubirous. (meer…)

Lees meer

Stralende lentezon op SGW Markelo

Waar de weersomstandigheden de organisatie vanmorgen noodgedwongen deden besluiten om de route aan te passen werd vandaag onder de stralende lentezon de tweede dag van de SGW Markelo verreden rondom het Hippische Centrum aan de Potdijk en op de Herikerberg. Zowel op de eerste dag zaterdag als vandaag bleef het droog, waardoor ruiters en toeschouwers konden genieten van een goed georganiseerde wedstrijd. De tweedaagse samengestelde wedstrijd begon op zaterdag waar de deelnemers in verschillende rubrieken, hun paarden lieten schitteren. (meer…)

Lees meer

Zonnige 33e editie Creatieve Dag

De 33e editie van de Creatieve Dag, gehouden op deze Tweede Pinksterdag, was een succes voor jong en oud. Het evenement, georganiseerd door de Auto Sport Vereniging Markelo, Oldtimer Tractoren Club Markelo en Herberg de Pot, profiteerde van gunstig weer. Hoewel de regen van de gisteravond het terrein wat modderig had gemaakt, deed dit niets af aan de sfeer. Veel mensen kwamen naar het terrein in en rondom Herberg de Pot om te genieten van muziek, eten, drinken, de kleedjesmarkt, oldtimers, een hondenparcours, verschillende demonstraties, miniatuurvrachtwagens, trekker rijden en diverse kraampjes. De organisatie had, net als voorgaande jaren, voldoende parkeergelegenheid op het terrein, maar ondanks dat werd eer ook veel langs de weg geparkeerd. (meer…)

Lees meer

Markelo verwelkomt FC Twente

Aan het begin van de avond hadden vele enthousiaste supporters van FC Twente zich verzameld op en rond het viaduct over de A1 ter hoogte van Markelo om de spelersbus van hun geliefde club te verwelkomen. Eerder vandaag heeft FC Twente een plek in de voorronde van de Champions League veiliggesteld door de laatste wedstrijd van het eredivisieseizoen te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. Supporters van FC Twente, die bekend staan om de sfeeracties, lieten zich van hun beste kant zien. Met vuurwerk, vlaggen en spandoeken creëerden ze een indrukwekkend tafereel rond het viaduct. (meer…)

Lees meer

onsProat: Lammerentour

Je kunt je vast van alles voorstellen bij de titel van deze column, maar wat het daadwerkelijk was zal daar denk ik, niet bij in de buurt komen. Vrijdag 10 mei was ik uitgenodigd voor deze tour. Er was 1 organisator, zij nodigde 20 vrouwen uit die haar wel kenden maar elkaar lang niet allemaal kennen. Iedereen nam drankjes en wat te snaaien mee en zij zorgde voor het eten. 20 vrouwen van hele verschillende pluimage met 1 verbindende factor en dat was degene die het organiseerde. We zaten bij een schuur in het buitengebied van Holten rondom een vuur met een driepoot erboven waarin een grote pan met curry hing. Het was heerlijk weer en iedereen had zin in een gezellige avond. Op een schap stond de rest van het eten en de drankjes konden binnen in de koelkast. En ja als je met allemaal vrouwen bij elkaar bent is een toilet ook handig. Op de 'gruppe' was een houten kist gemaakt met een gat erin en een deksel erop, er stond een grote emmer water bij en een klein emmertje waarmee je het water kon scheppen om te spoelen. Hoe simpel maar doeltreffend kan het zijn. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo