MTB team: Help Janni de Mont Ventoux op

Het MTB Team Markelo zal aanstaande zondag tijdens de derde Univé Triathlon Hof van Twente aanwezig zijn tussen de vele standhouders op de parkeerplaats van het zwembad. Door middel van ludieke acties wil het MTB team zoveel mogelijk geld bijeen brengen om de Markelose Janni Bussink te steunen in haar standvastige voornemen om de Mont Ventoux te beklimmen. Eind augustus zal Janni wandelend de Mont Ventoux op gaan om voor het KWF geld bijeen te brengen in de strijd tegen kanker. Zelf is Jannie tweemaal getroffen door deze vreselijk ziekte. Deze strijd heeft zij telkens weten te overwinnen en middels deze actie wil zij daarom aandacht en geld genereren om deze ziekte te bestrijden. Dit is niet het enige wat het MTB team doet nadat zij begin januari hoorde van het voornemen van Janni. Als team zijn de leden graag sportief bezig en een aantal leden gaat daarom als individu deelnemen aan de triatlon. Daarnaast hebben zij vier teams samengesteld die tijdens de triatlon onderling, en natuurlijk ook met de overige teams de strijd zullen aangaan. Wanneer u kunt voorspellen welk team de beste tijd gaat neerzetten, maakt u kans op enkele mooie prijzen. U kunt de voorspellingen inleveren op 21 mei bij de stand van het MTB team.

Zaterdag 24 juni staat een tweede actie op de planning van het team. Details hieromtrent zullen tijdens de triatlon bekend worden gemaakt. “Het moge duidelijk zijn dat de volledige opbrengst van onze acties ten goede komt aan het KWF. Hiermee steunen wij Janni en helpen wij haar samen de Mont Ventoux op. Wij hopen dan ook veel mensen te ontmoeten bij onze stand op zondag 21 mei en/of daarna op zaterdag 24 juni”, geeft Erik Hannink namens het MTB team aan.

“Twee keer ben ik getroffen door borstkanker. De eerste keer was in 2001 en in 2011 opnieuw. Dat dit voor mij en mijn gezin een heftige periode was heeft geen verdere uitleg nodig. Na een periode van behandelingen en revalideren breekt nu de tijd aan om te genieten van het leven. Genieten bestaat voor mij onder andere uit fietsen en wandelen in de natuur. Via mijn collega hoorde ik van Grootverzettegenkanker, dat sprak me enorm aan en ik wil hier dan ook graag mijn bijdrage aan leveren! Ik ben meerdere keren vanuit een dal omhoog geklommen. Ondanks dat het voor mij een grote uitdaging is om de Mont Ventoux te beklimmen, heb ik er vertrouwen in dat ik ook vanuit dit dal weer omhoog zal klimmen’, aldus Janni.