MTB team Markelo steunt uitdaging Janni

Het MTB team Markelo heeft vandaag haar jaarlijkse Jägermeisterrit verreden. De fanatieke club Markelose mountainbikers die elke zondagmorgen op pad gaan hadden ditmaal een bijzondere pleisterplaats besproken en wel bij de familie Bussink in de garage aan de Larenseweg. Tijdens dit gezellig onderonsje maakte Janni Bussink haar voorgenomen besluit kenbaar om op 31 augustus 2017 de Mont Ventoux wandelend te gaan beklimmen. Gezien de medische achtergrond van Janni een hele dappere actie, waarop het MTB team Markelo dan ook even stil was maar al heel snel spontaan reageerden dat de opbrengst van hun deelname aan de Triatlon in Markelo voor Janni is. “Het MTB team zal de komende periode de mogelijkheden bekijken om meerdere acties op touw te zetten en hierdoor Janni te helpen om het benodigde sponsorgeld bijeen te brengen”, geeft een enthousiaste woordvoerder van het team aan.

De uitdaging om de Mont Ventoux te beklimmen kun je fietsend, hardlopend of wandelend aangaan, als individu of als team. Uitgangspunt is dat elke individuele deelnemer zijn prestatie voor minimaal 1.500 euro laat sponsoren om zo geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Het bedrag van 1.500 euro is het gekozen streven, omdat er 1500 ALS patiënten zijn in Nederland. Elke euro die via sponsoren wordt ingezameld gaat naar de strijd tegen ALS.

Janni en Henk Bussink zijn fervente wandelaars maar zullen nu hun trainingsschema aanpassen om Janni zo goed mogelijk voor te bereiden op de wandeltocht in Zuid Frankrijk van zo’n 25 km stijgend naar boven. Henk en dochter Mirna hopen dit jaar weer deel te mogen nemen aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse.