Koop lokaal!

Wees loyaal, koop lokaal!
Als Maarkelsnieuws willen we graag iets extra’s doen voor onze Markelose ondernemers. Op deze pagina vindt u de aangepaste diensten, activiteiten en aanbiedingen van ondernemers in Markelo naar aanleiding van het corona-virus.

Koopinhofvantwente
Lokale ondernemers en klanten vinden elkaar op KoopinHofvanTwente.nl. Hier shop je online jouw favoriete producten uit vertrouwde winkels in Hof van Twente. Door de slimme samenwerking wordt de hele bestelling snel verzameld en dezelfde avond bij jou thuis bezorgd. Wees loyaal, koop lokaal op www.koopinhofvantwente.nl.

Zorg

Fysiotherapie Markelo
Het team van Fysiotherapie Markelo wil er natuurlijk zoveel als mogelijk doen om iedereen te helpen in beweging te blijven, nu de praktijk door de corona maatregelen gesloten is. Telefonisch en via whatsapp/mail zijn zij bereikbaar voor hulp/advies. Door gebruik te maken van videobellen wordt op een veilige afstand een inschatting gemaakt van de klacht en wordt u zo goed mogelijk van hulp voorzien. Online oefenprogramma’s kunnen worden ingezet, welke via de computer/mobiel/tablet gebruikt kunnen worden. Voor degene die geen computer tot hun beschikking hebben worden deze geprint. Ook worden hulpmiddelen ter beschikking gesteld zoals trapfietsjes en dynabands(oefen-elastieken). Team Fysiotherapie Markelo is te bereiken op 0547-361699 of Whatsapp. 0682551660.

Fysiotherapie Wolters
Om iedereen vitaal en in beweging te houden zijn we direct gestart met het rondsturen van oefenprogramma’s voor diegene die deze extra nodig hadden. Om vitaal te blijven zijn er folders met tips uitgedeeld op een aantal locaties. Via de beveiligde omgeving van Clickdoc zijn we bereikbaar om te videobellen. Loophulpmiddelen kunt u nog huren, deze kunnen we langsbrengen. Maar ook fietsjes en ander oefenmateriaal kunt u lenen. Op onze facebookpagina geven we verschillende tips om zo optimaal mogelijk te bewegen en voor thuiswerken, u kunt ons daar volgen. Fysiotherapiepraktijk R.H. Wolters is ook gewoon bereikbaar voor adviezen en informatie via 0574-363460 of via mail.

Retail

De Bloemerie, Getty en Janet Eggink
Wilt u iemand een hart onder de riem steken en opfleuren met een gezellig bloemetje in deze ongewone tijd. Zij bezorgen het graag voor u in Markelo, Diepenheim, Goor en Holten. Daarnaast kunnen zij via het Fleurop-netwerk ook de rest van Nederland verzorgen. Neem contact met De Bloemerie op en zij regelen het.  Vóór 12.00 uur besteld, wordt dezelfde dag nog bezorgd.
Telefonisch  0547-362470 | E-mail  info@debloemerie.nl | Webshop  www.debloemerie.nl


Plus Blankhorst
Het team van Plus Blankhorst maakt speciaal voor de mensen in de risicogroep boodschappen klaar en bezorgt deze daarnaast ook. “Wanneer familie of buren niet in gelegenheid zijn om boodschappen voor deze mensen te doen willen wij dit graag voor hen doen. In deze bijzondere tijd met maatregelen kunnen en moeten we elkaar tenslotte helpen”, geeft Henry Blankhorst aan.

Boek en kantoorvakhandel Prins
Wilt je iemand of jezelf verrassen met een boek? Deze kun je ook via boekhandelprins.nl bestellen.
Je kunt er voor kiezen om deze rechtstreeks te laten thuisbezorgen. Kies dan bij afrekenen voor de optie thuisbezorgen. De betaling verloopt via iDEAL, Boekenbon of VVV Cadeaubon waarna het boek de volgende werkdag bezorgd op het door jouw aangegeven adres. Mocht je andere artikelen graag willen kopen en ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen. Bel met 0547-361336 of stuur een mail. Prins bezorgt ook en houdt hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Horeca

Cafetaria De Spieker
Zin in schepijs? De Spieker heeft op dit moment weer zelf ambachtelijk gemaakt schepijs. Wil je soft- of schepijs dan eerst bellen, bestellen en afhalen. Het ijs wordt ingepakt voor thuis. Bezorgen van ijs doet De Spieker alleen van woensdag 8 april tot en met Tweede Paasdag tussen 14.00 en 17.00 uur.


Cafetaria De Haverkamp
Heb je zin in friet met een snack? Of wil je genieten van heerlijk boerenroomijs van IJsboerderij Oans? Dan kun je bij Cafetaria De Haverkamp jouw bestelling afhalen op vrijdag, zaterdag en zondag van 16 tot 20 uur. Je kunt kiezen uit het gehele assortiment. Bestellen kan bij het loket aan de zijkant van de cafetaria of telefonisch via 0547-361292. Graag (contactloos) met pin betalen, waarna je door verwezen wordt naar het afhaalpunt.


‘t Wapen van Markelo
Onze koks bereiden rijkelijk belegde broodjes, soepen en smoothies en bezorgen deze graag bij jou thuis. Je kunt ook je bestelling ophalen.  Ook kun je een wapenlunchbox bestellen. Kortom, laat je ook thuis of op de zaak lekker verrassen met de smaken vanuit hartje Markelo! Geef je bestelling door tussen 09.00 en 14.00 uur. Openingstijden: Vrijdag t/m dinsdag (afhalen en bezorgen tussen 11.00 en 14.00). Op woensdag en donderdag zijn wij gesloten.
Na de Paasdagen is ‘t Wapen van Markelo even gesloten in verband met een verbouwing. Houd de website in de gaten voor de actuele openingstijden.


Grand Café De Kroon

Zoals beloofd: onze nieuwe afhaal- en bezorgkaart! Thuis genieten van spareribs, saté, een cordon blue of een carpaccio salade? Je kunt nu ook kiezen uit een menu met asperges! Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je vanaf 15 uur je bestelling doorgeven via 0547-740000. Er wordt bezorgd tot 20.00 uur.


Engels theehuis De Hoestinkhof
Ontbijt aan huis, Picknick of Hightea at home, Hoestinkhof heeft tips voor moederdag.
Een ontbijt aan huis bezorgd, een gevulde picknickmand of de al bekende Hightea kunnen nog steeds besteld worden. Maak er een uitje van in de voorjaarsvakantie of verras iemand. Voor de gezelligheid thuis of (Moederdag) cadeau.
Het ontbijt is een feestelijk begin van de dag. Met de picknickmand bent u er even uit, geheel verzorgd en de hightea is gewoon even lekker smullen. Het kan gewoon nog. Natuurlijk houden we rekening met de nodige voorzorgsmaatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Buuf en Buur
Bij Buuf & Buur is het mogelijk om patat & snacks, plates, drinken en ijsjes af te halen. Dit kan van vrijdag t/m zondag van 17.30 tot 20.00 uur. Buuf & Buur kan men vinden op Buitencentrum Hessenheem.

 

Dienstverlening

Fotostudio Markelo
Zoekt u een leuk cadeau voor een verjaardagsfeestje, jubilea, vrijgezellenfeest, geboorte of wilt u zomaar iemand verrassen? Denk dan eens aan een cadeaubon van Fotostudio Markelo. De cadeaubonnen zijn van elke waarde verkrijgbaar. Fotostudio Markelo is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot en met 14.30 uur. Maar natuurlijk ook op afspraak. Marian en Marjan zijn te bereiken via mail of telefonisch 06-50602431.