Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • wo
  07
  dec
  2016

  Film "Knielen op een bed violen"in Het Beaufort

  20.00 uurHet Beaufort Markelo

  Op woensdag 7 december  2016 draait in Het Beaufort in Markelo de film “Knielen op een bed violen” naar het gelijknamige boek van schrijver Jan Siebelink. De film begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,00 inclusief een pauzedrankje.

  De jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt. De hoofdrol van Hans Sievez wordt gespeeld door Barry Atsma.

  BEAUFORTFILMPOSTERBEDVIOLEN