Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  14
  dec
  2014

  Midwinterwandeling

  10.30 uurStart: Larenseweg 17

  De Folkloristische Vereniging Markelo organiseert weer een Midwinterwandeling in de mooie omgeving van Markelo. In het jaar 2000 werd de wandeling voor de eerste keer georganiseerd, en in de loop van de jaren is het een bekend evenement geworden waaraan vele mensen graag meedoen.

  Dit jaar is de start van de midwinterwandeling op de locatie Larenseweg 17,      7475 PV Markelo. Hier kan men parkeren (gratis) en inschrijven voor deelname. Inschrijven is mogelijk van 10.30 tot 14.00 uur a € 2.00 p.p. (<12 jaar gratis).

  De basisroute van ruim 9 km voert over en langs de 5 heuvels rondom Markelo met overal prachtige vergezichten over het mooie glooiende essenlandschap. Onderweg doet men locaties aan, alwaar men kan genieten van de vrolijke klanken van de harmonicagroep en het amusementsorkest De Grösmeeiers en daarnaast de klagelijke roep van de ossenhoorn; ook kan men activiteiten van de Boerendansers bewonderen, als dansgroep, als koor en als kindergroep. Tevens voert de basisroute aan het eind over de gezellige Kerstmarkt in het dorp.

  Op alle locaties zijn sanitaire voorzieningen aanwezig en wordt er gezorgd voor de inwendige mens. Naast de basisroute bestaat de mogelijkheid om nog twee extra lussen te lopen van elk ongeveer 4 km; langs deze lussen zijn geen stops en geen sanitaire voorzieningen.