Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • vr
  01
  apr
  2016

  Harry Zandjans met "Missie" in Het Beaufort

  20.00 uurHet Beaufort Markelo

  Op vrijdag 1 april komt Diepenheimer Harry Zandjans in Het Beaufort. Hij speelt dan de theatermonoloog "Missie". De voorstelling begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

  Het verhaal gaat over Grégoire Vanneste, die als 17-jarige de keus maakt om missionaris te worden. Het is precies de keuze die nog steeds de leidraad van zijn leven is. Hij schakelt als missionaris tussen zijn werk, de gruwel van de oorlog in de Congo en zijn verwondering over het leven in het rijke Westen. Maar hij laat ook z’n twijfels zien want missionaris zijn is allang niet meer het “zieltjes winnen”. Hij brengt geloof in al z’n vormen: hij is arts, psycholoog, leraar, legt wegen aan en is pater. Dat alles gebeurt in een cultuur die mijlenver afstaat van de beginwaarden van de Westerse wereld. De monoloog is geschreven door David van Reybrouck naar aanleiding van zijn boek “Congo, een geschiedenis”, waarvoor hij vele litaratuurprijzen ontving. Voor de monoloog voerde hij gesprekken met vijftien missionarissen in Congo.

  ZANDJANSMISSIE