Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • di
  22
  mrt
  2016

  Govert Jan Bach over Johann Sebastian Bach

  20.00 uurBoekhandel Prins

  Drs Govert Jan Bach komt een lezing geven over zijn boeken de Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium. Hij zal erover vertellen en laat u luisteren naar de prachtige werken van Johann Sebastian Bach.

  Drs. Govert Jan Bach is pastoraal psycholoog en werkte in de GGZ (Valeriuskliniek te Amsterdam), waar hij steeds vaker muziek inzette in de behandeling. Van Mozart tot André Hazes, maar ook veel Bach. Dit vaak op verzoek van patienten. Hij deed universitair onderzoek naar de beleving van de Matthäus Passion door een seculier publiek en houdt vaak inleidingen op muziek van Bach, Mozart en Brahms. Hij is programmamaker van het dagelijkse programma Geen dag zonder Bach van de Concertzender, waarvan inmiddels 300 afleveringen zijn uitgezonden en op het internet terug te vinden zijn.

  Hij organiseerde in 2000 het Bachsymposium in Paradiso met medewerking van Maarten van Amerongen, Karen Armstrong, Sytze Buwalda, Jacobine Geel, Maarten ‘t Hart, Ton Koopman en Paul Witteman. Hij organiseerde tevens het Schumannsymposium in 2010 en het Lisztsymposium in 2011.

  De winkel is 22 maart open vanaf 19.45 uur. Kaarten €7.50 (incl. koffie/thee), kaartverkoop vooraf (vol = vol).