Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • vr
  04
  mrt
  2016

  Lezing Jan Broeze

  20.00 uur't Brookhoes

  Kunsthistoricus Harry de Roij geeft een lezing over de Twentse kunstschilder Jan Broeze. De lezing vindt plaats in Elsenerbroek, het buurtschap waar Jan Broeze is geboren en getogen.

  Over Jan Broeze
  Jan Broeze  (1896-1983) was een bevlogen schilder met een enorm gevoel voor kleur. Hij verlegde steeds meer zijn grenzen en zocht contact met andere kunstenaars. Zo maakte hij reizen naar Brugge, Parijs en Silezië, maar keerde altijd weer terug naar de boerderij in Elsenerbroek. Het buurtschap waar hij thuis hoorde en steeds naar terugkeerde. Hij schilderde in verschillende stijlen o.a. boerentaferelen, portretten en landschappen. Zijn nagelaten  schilderijen en tekeningen worden beheerd door de Stichting Collectie Jan Broeze. Er zijn inmiddels al talrijke exposities aan hem gewijd. Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede heeft werken van hem in de collectie opgenomen.

  De lezing is in 't Brookhoes aan het Jan Broezeplein 1 in Markelo. Bijzonder is dat op deze locatie een kunstwerk van Jan Broeze in de muur is geplaatst, namelijk het sgraffito. De avond begint om 20.00 uur. De kosten bedragen  € 4,00 per persoon inclusief koffie/thee.