Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  18
  jan
  2015

  Concert trio Kokako

  14.00 - 16.30 uurMuziek op de Welle

  logo-cultuur-in-de-schuurHet ensemble Kokako, trio voor fluit, (bas)klarinet en piano, speelt muziek uit 20e en 21e eeuw. Door gebruik te maken van de verschillende bezettingsmogelijkheden – met klarinet of basklarinet, verschillende fluiten en een afwisseling tussen duo’s en trio’s- kunnen ze heel gevarieerde programma’s bieden. Een deel van het repertoire is eind 20e eeuw in opdracht van Het Trio (Harry Sparnaay, Harrie Starreveld en René Eckhardt) geschreven; daarnaast spelen ze ook ander en nieuwer repertoire, en geven ze zelf ook compositieopdrachten. Ze vinden het leuk om de gespeelde werken mondeling toe te lichten. Afhankelijk van de wensen van publiek of organisatie kan dit kort of wat uitvoeriger zijn. Kokako is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De onvergetelijke ervaring die dit met zich meebrengt willen we met onze programma’s op de luisteraar overbrengen. Het afgelopen najaar bewerkte de Nieuw Zeelandse componist John Rimmer zijn pianostuk “For the Kokako” tot “Kokako Dreams” voor ons ensemble. In januari 2014 gaat dit stuk in première.

  Het ensemble is opgericht in 2005 en verzorgde het nieuwjaarsconcert van de universiteit Nijmegen. Het was te horen bij Radio Mona Lisa, en trad verder o.a. op tijdens monumentendag Utrecht, in theater Flehite in Amersfoort, de Kloosterkerk in Den Haag, de Azijnfabriek in Den Bosch, het Mosterdzaadje en podium Emmakade in Den Haag.

  Meer informatie: www.cultuurindeschuur.nl