Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  30
  nov
  2014

  Concert The Kilkennys

  18.00 uurZalencentrum De Haverkamp

  In navolging van het succesvolle optreden in 2013 komen The Kilkennys weer naar Markelo. Op zondag 30 november spelen deze Ierse volksmuzikanten weer de pannen van het dak.

  kilkennys

  The Kilkennys zijn een sensatie. Het gaat hier namelijk om vier jongemannen die de muziek van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. In de bewerking van The Kilkennys krijgen klassiekers als Whisky in the Jar en The Wild Rover een totaal nieuw leven. Kortom, deze groep bewijst dat Ierse muziek nog steeds top of the bill is.

  En dat is ook te merken aan de toenemende populariteit. The Kilkennys hebben in de loop van de tijd het podium gedeeld met iconen als Shane McGowan van The Poques en Mumford&Sons. In Amerika worden ze inmiddels op handen gedragen. Zo stond de band maar liefst 9 achtereenvolgende avonden in een uitverkocht Orleans Hotel&Casino in Las Vegas.

  De muzikanten, die inmiddels 10 jaar aan de weg timmeren, staan gemiddeld 5 keer per week op de planken en startten hun carrière oorspronkelijk onder de naam Uisce Beatha. Tijdens hun tournees rond de wereld ontdekten ze echter al snel dat er meerdere bands onder deze naam actief waren. En daarom herdoopten ze zichzelf tot The Kilkennys als eerbetoon aan de streek waar ze opgroeiden. De groep is ontdekt door Dolphin Records, een platenmaatschappij die ook Ierse legendes als Mary Black, Liam Clancy en Dolores Keane onder z’n hoede heeft. Wat dat betreft verkeren de muzikanten op platengebied in goed gezelschap.

  De groep bestaat momenteel uit banjospeler en zanger Dave Cashin (29), mandolinespeler en gitarist Robbie Campion (26), percussionist en drummer David Long (24) en bassist Tommy Mackey (28).

  Het optreden begint om 18.00 uur, de zaal is om 17.00 uur open. De zaal zal worden ingedeeld met zowel zit- als staplaatsen.

  Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 15,00 verkrijgbaar bij De Haverkamp. Reserveren kan nu, bel met  0547-361292 of mail naar info@de-haverkamp.nl