Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  11
  okt
  2015

  IVN Paddenstoelenwandeling

  13.30 uurCafé Restaurant De Viersprong

  Altijd al paddenstoelen willen ontdekken? Ga dan mee onder leiding van een deskundige gids en vindt de meest bijzondere paddenstoelen.

  Paddenstoelen en zwammen hebben altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hun mysterieuze leefwijze, hun kleuren- en vormenrijkdom en andere bijzondere eigenschappen hebben ons sinds mensenheugenis gefascineerd.

  Hoewel paddenstoelen het hele jaar door aanwezig zijn, is toch de herfst het seizoen van de paddenstoelen. Daarom organiseren de IVN-afdelingen Markelo en Diepenheim weer hun traditionele paddenstoelenwandeling op zondag 11 oktober.

  Dit najaar is gekozen om op landgoed Westerflier de rijkdom aan paddenstoelen te gaan bewonderen. IVN-gidsen zullen de excursie begeleiden die geschikt is voor iedereen: jong of oud, met veel of weinig kennis van paddenstoelen.

  Voor kinderen kan dit een leuke, leerzame middag worden vooral als ze met een spiegeltje de onderkant van de paddenstoelen kunnen bekijken en misschien de paddenstoelen op de foto kunnen zetten.

  Tip: neem een spiegeltje en wellicht ook een telefoontje met camera mee!

  De excursie duurt ongeveer 2 uur