Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  05
  apr
  2015

  Maarkelse Boake

  20.30 uurStart: Taets van Amerongenstraat

  Zoals elk jaar zijn er in Markelo meerdere paasvuren. Voorafgaand aan dit paasvuur is er een fakkeloptocht vanuit het centrum naar het paasvuur. De verwachting is dat het paasvuur rond 21.00 uur wordt aangestoken.

  Het aansteken van een paasvuur is een oud ritueel dat in Twente een traditie is. Op eerste Paasdag worden in de meeste plaatsen paasvuren aangestoken, zo ook in Markelo. Hiervoor wordt - vaak weken of vaak zelfs maanden tevoren - veel hout verzameld en op een grote bult gelegd die soms tientallen meters hoog is. Als het duister invalt wordt het geheel aangestoken. Het spektakel trekt vaak veel toeschouwers en meestal is het een echt dorpsgebeuren.

  De teerton wordt om 20.00 uur aangestoken. De fakkeloptocht start om 20.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Taets van Amerongenstraat, waarna het paasvuur rond 21.00 uur wordt ontstoken.