Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  01
  mrt
  2015

  Benefietconcert Lionsclub

  14.30 uurSt. Mary’s Chapel, Weldam

  Op zondag 1 maart 2015 om 14.30 uur vindt het tweede Kapelconcert in St. Mary’s Chapel, Weldam, plaats. Het concert met harpiste Zoë Knoop en fluitiste Maartje Valk wordt georganiseerd door de Lionsclub Markelo-Lochem Mixed onder auspiciën van Muziek op De Welle, ten bate van de Rode-Kruisbus voor de gemeente Hof van Twente. De entreeprijs bedraag € 15,00 inclusief koffie met gebak (kinderen tot 12 jaar gratis). Aanmelden kan via de website van Muziek op De Welle.

  zoemaartje

  Zoë Knoop (20) en Maartje Valk (20) leerden elkaar kennen bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest en vormen een duo sinds het voorjaar van 2011. Na wat noten uit het eerste deel van het concert voor fluit en harp van W. A. Mozart besloten zij samen te blijven spelen. Beiden spelen inmiddels niet meer in het jeugdorkest en ze studeren aan conservatoria die meer dan 300 kilometer uit elkaar liggen - Zoë studeert aan het conservatorium in Detmold (D) en Maartje studeert aan het conservatorium in Amsterdam -  maar dit weerhoudt ze er niet van samen te blijven musiceren. Ze hebben een grote muzikale klik en daarmee een grote overtuigingskracht. In maart 2013 wonnen ze de ensemble-aanmoedigingsprijs voor hun optreden op het Prinses Christina Concours.