Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • za
  12
  sep
  2015
  zo
  13
  sep
  2015

  Open Monumentendagen 2015

  Molen van Buursink en Het Beaufort

  Het thema van dit jaar is “Kunst & Ambacht”. Het gemeentelijk comité Open Monumentendagen Hof van Twente gaat hiermee weer creatief aan de slag. De Open Monumentendagen worden feestelijk geopend door het vertonen van een film in de Molen van Buursink en een tentoonstelling van diverse werken van de Twentse kunstschilder Jan Broeze in het Beaufort te Markelo. Aansluitend begint het programma waarbij monumenten de deuren openstellen voor publiek.
  Ook de schooljeugd wordt hierbij betrokken. Scholieren van groep 7 van de basisscholen in de Hof van Twente kunnen vanaf 14 september deelnemen aan het speciale schoolproject. Hiervoor ontvangen alle scholen een uitnodiging.
  open_monumenten_dag
  Indien u een monument bezit en dit wilt delen met de bezoekers van de Open Monumentendagen, geef uw gegevens dan door aan VVV Hof van Twente via info@vvvhofvantwente.nl of telefonisch op 074-3766444. VVV Hof van Twente zal de activiteiten bundelen en gezamenlijk aanleveren op o.a. de eigen websites, de website van het landelijke platform openmonumentendag.nl, Facebook en Twitter.