Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • za
  16
  okt
  2021

  Aan tafel bij...

  11.00 - 14.30 uurMelkveebedrijf Udink

  Aan tafel met… de koeien op Melkveebedrijf Udink. Van 9 tot en met 16 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Centraal staan vragen als 'wat eten we' en 'waar komt ons voedsel vandaan'? Daarnaast staan de dagen in het teken van voedsel(verspilling) en natuurlijk; lekker eten! De familie Udink wil je op deze vragen graag een antwoord geven en nodigt je uit om aan tafel te gaan!

  Vraag jij je ook af wat er allemaal gebeurt voordat een pak melk of yoghurt bij je thuis op tafel staat of kant en klaar in de koeling ligt bij de supermarkt? Wil je wel eens weten hoe het reilt en zeilt op een boerderij? De familie Udink geeft hier graag antwoord op! Je bent van harte welkom op zaterdag 16 oktober om een kijkje te nemen op dit mooie Melkveebedrijf in Markelo.

  Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar en volgt er een rondleiding op het Melkveebedrijf. “Het Eetbare Erf” bakt aansluitend heerlijke, gevulde pannenkoeken van melk van de eigen koeien en meel van Maarkel lokaal.

  “Het Eetbare Erf” bereidt gerechten met en van producten die op hun erf aanwezig zijn. Denk aan gerechten die vroeger ook veel op tafel kwamen. Er werd geen voedsel weggegooid. Van alle restjes kon ook best weer wat lekkers gemaakt worden!

  Tijdens de lunch is er voldoende tijd om met elkaar te praten over de boerderij en de verbinding tussen de boer en burger. En natuurlijk kun je kijken en zelf ervaren hoe de koeien worden gemolken. De koeien worden drie keer per dag gemolken. Je bent van harte welkom om bij de tweede melking om 12.45 uur te komen kijken.

  Ben je van plan om aan te schuiven aan tafel? Meld je dan aan via alina.udink@gmail.com.