Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • di
  25
  feb
  2020

  Boekpresentatie Janine Berger-Schonewille

  20.00 uurBoekhandel Prins

  Harm is een gewone jongen. Hij zit op school, speelt met zijn broers en houdt van voetballen. Maar om hem heen gebeuren geheime dingen. Het is oorlog en zijn vader is samen met de meester van school leider van een verzetsgroep. "Wat je niet weet, kun je niet verraden," zegt zijn vader. Harm is wel de jongste en een dromer volgens zijn moeder, maar toch ziet en hoort hij meer dan de volwassenen om hem heen in de gaten hebben. In dit boek lees je wat hij meemaakt en wat hij daar zelf van vindt.

  "HARM - alledaagse belevenissen van een jongetje in de oorlog" is een boek voor en over de vader van de schrijfster, Janine Berger-Schonewille. Hij heeft model gestaan voor het jongetje in dit boek. De belevenissen die in dit boek beschreven worden, zijn gebaseerd op zijn jeugdherinneringen. Een gewoon kind, opgegroeid in een ongewone tijd.
  Een verhaal met een persoonlijke betekenis voor de schrijfster, maar ook een verhaal om te blijven vertellen aan kinderen en volwassenen.

  Op dinsdag 25 februari organiseert boekhandel Prins in Markelo een avond over dit boek met de schrijfster. De avond start om 20 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Wilt u erbij zijn? Dan graag vooraf aanmelden bij boekhandel Prins.