Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  11
  nov
  2018

  Porgy en Bess in 59 minuten

  14.30 uurMuziek op de Welle

  Op zondagmiddag 11 november vertolkt het duo Duo Thee op De Welle in Stokkum op zeer eigen wijze het verhaal van de opera Porgy & Bess van George Gershwin uit 1935.
  De liedjes van Porgy & Bess en het verhaal zijn voor velen bekend. In deze eigentijdse, korte bewerking zijn zowel de bekende liedjes, het liefdesverhaal als de helaas tijdloze thematiek rassendiscriminatie intact gebleven. Opvallend is dat door de eenvoudige theatrale middelen en eenvoudig theaterspel, en de kleine muzikale bezetting binnen minimale tijd een krachtig beeld wordt geschetst. Een beeld van slavernij, vrijheid en onvermogen, zonder dat de voorstelling teveel zwaarte krijgt. Dit komt mede doordat de highlights uit de opera in wat lichtere arrangementen zijn neergezet en zich laten combineren met spirituals en rap. Bloed, zweet en tranen zijn voor het publiek dichtbij, maar regelmatig kan er ook gelachen worden. Door de benadering van Duo Thee wordt dit verhaal op een luchtige manier actueel. Duo Thee bestaat uit Anna Maria Roos (zang) en Cornelie Wannee (zang, viool en andere instrumenten).

  Aanvang 14.30 uur, koffie en thee vanaf 14.00 uur, een drankje na afloop. Prijs all-in € 15,-- Aanmelden via www.muziekopdewelle.nl of telefonisch: 06 51403914 (Jonneke Adolfsen).