Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • ma
  25
  mei
  2015

  Schaapscheren

  9.00 - 16.00 uurDagcamping De Borkeld

  Maandag 25 mei 2015, 2e Pinksterdag, worden de Drentse heideschapen die het natuurgebied „De Borkeld” bij Markelo begrazen, vakkundig geschoren. De Stichting Schaapskudde Hof van Twente heeft voor dit evenement ervaren schaapscheerders ingehuurd.  Alles draait om de wol van het Drentse Heideschaap! Ruim 200 schapen telt de kudde, die door de Herders gehoed worden in het uitgestrekte natuurgebied de Borkeld. De wol van de markante schapen is populair bij wol- en viltliefhebbers. En terwijl de schapen worden geschoren is er veel te doen en te zien.

  Om 9 uur, vooraf aan het scheren drijven de herders samen met hun honden de kudde schapen vanaf de schaapskooi aan de Hochtweg naar de dagcamping bij de informatieboerderij ’n Witten van Staatsbosbeheer. Op dit terrein gaan de scheerders om 9.30 uur van start om de schapen van hun dikke vacht te ontdoen. Uiteraard kunnen belangstellenden de scheerders tijdens het schapen scheren vragen stellen. Zij zijn graag bereid deze te beantwoorden.

  Staatsbosbeheer heeft deze dag haar informatieboerderij voor het publiek geopend. Daar is van alles te ontdekken over de flora en fauna en het ontstaan van „De Borkeld”. De boswachter vertelt hier graag over. In deze boerderij wordt tegen geringe vergoeding koffie/thee of frisdrank geschonken.

  Ook zijn er diverse andere activiteiten in de heemtuin en op het omliggende veld. Zo zijn er diverse stands met oude ambachten enz. Voor liefhebbers de wol van pas geschoren schapen te koop.

  Het schaapscheren eindigt om 16.00 uur en de toegang is voor iedereen gratis. Het terrein bij de dagcamping is te bereiken aan de Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig.