Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • do
  14
  mei
  2015

  Dauwtrappen bij de herder

  7.00 - 11.00 uurSchaapskudde Hof van Twente

  Er zijn mensen die de vrije Hemelvaartsdag niet gebruiken om eens lekker uit te slapen. Sommigen staan juist voor dag en dauw op om te gaan ‘dauwtrappen’.

  Hoe oud de traditie van het dauwtrappen precies is, is niet bekend. Vermoed wordt dat het gebruik terug gaat tot de Germaanse tijd. Volgens het volksgeloof uit die tijd had de dauw, vooral op bepaalde dagen, een magische en genezende kracht. Het ‘dauwtrappen’ was waarschijnlijk één van de Meifeesten van de Germanen. In die periode van het jaar vierden de Germanen de opkomst van het nieuwe leven in de natuur.

  Voor het dauwtrappen bij de herder kan men zich om 7 uur verzamelen bij de Schaapskooi op de Borkeld. Tijdens een lekker kopje koffie verteld de herder kort over de schapen. Daarna volgt een wandeling over de Borkeld onder leiding van een Boswachter van Staatsbosbeheer die van alles over de natuur verteld. Na afloop is er een gezamenlijk ontbijt.

  De kosten hiervoor bedrage € 9,50 per persoon. Er kunnen maximaal 10 personen mee, dus geef je snel op. Vol = Vol.  opgeven via info@schaapskuddehofvantwente.nl