Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • vr
  07
  nov
  2014

  Voorstelling toneelvereniging "De Achterhoek"

  20.00 uurDieka van de Kruusweg

  Ook dit jaar laten de toneelspelers van de Achterhoek zich weer van de beste kant zien. Ze spelen dit jaar een klucht met alt titel “Zilveruitjes en augurken”. De toneeluitvoeringen zijn op 5 en 7 november bij Dieka van de Kruusweg. De aanvang is om 20.00 uur, de zaal is al een uur eerder open.

  Kaarten (die 7 euro kosten incl. een kopje koffie) zijn vóór 1 november 2014 te bestellen bij Judith Flierman, tel. 363816, en bij binnenkomst te betalen.

  De inhoud van het toneelstuk:
  Deze klucht in drie bedrijven, in dialect, speelt zich af in de zeventiger jaren, ten tijde van de oliecrisis, op de boerderij van Frits Zwanepoel die de boel in 1970 heeft omgebouwd tot camping. Trui Alebes ziet het wel zitten bij haar oom Frits, landbouwer, campinghouder en weduwnaar voor wie zij het huishouden doet. Maar Frits heeft het veel te druk met zijn camping, de popgroepen in de kantine en het zwembad. Dat zwembad vindt Trui maar een poel van verderf en ze ziet dat wulpse gedoe met argusogen aan. Trui ziet haar toekomst in duigen vallen als zij merkt dat Frits zeer vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met een jeugdige kampeerster Adèle Piët. Trui vermoedt wat tussen de twee en schakelt haar zus met haar man Graads in om te helpen de waarheid te ontdekken om daarmee van Adèle af te komen. Intussen bloeit Graads weer helemaal op bij het zien van buurvrouw Kweldons. Zozeer zelfs dat hij er alles aan doet om een nacht van Mina af te komen.

  Maar uiteindelijk komen Trui, Mina en Graads toch van een koude kermis thuis. Ze vallen zelf in de kuilen die ze voor anderen hebben gegraven.

  achterhoek