Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • zo
  14
  dec
  2014

  Hippolon

  Manege Snorrewind

  logos2.2Manege Snorrewind zet zich elk jaar aan het eind van het jaar in voor een goed doel: Villa Joep. Naast een aantal activiteiten wordt er ook jaarlijks een Hippolon gehouden. De hippolon is een multisport die uit meerdere disciplines bestaat, namelijk uit een springparcours te paard, fietsen en hardlopen. Er worden teams samengesteld van drie deelnemers. Iedere deelnemer neemt een onderdeel voor zijn of haar rekening. Het springparcours zal bestaan uit zo’n zestien indoor (cross)sprongen, het fietsparcours zal over het buiten crossterrein gaan met de mountainbike over een lengte van 2.5 kilometer en het loopparcours (binnen en buiten) zal over het terrein van de manege gaan en heeft een lengte van 1 kilometer.

  Ieder team zal zoveel mogelijk sponsoren zoeken. Het gehele bedrag wordt overgedragen aan Stichting Villa Joep. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker. Het leuke is dat ook niet-ruiters nu mee doen en zich ook van hun sportieve kant kunnen laten zien. Tijdens de hippolon wordt er ook natuurlijk voor de inwendige mens gezorgd door middel van soep, broodjes en glühwein. Verder zullen er oliebollen gebakken en verkocht worden. Ook hiervan gaat de opbrengst naar Villa Joep. De toegang is gratis en iedereen is welkom om de teams aan te moedigen.