Evenementen

Mocht u een activiteit missen in het overzicht of mochten gegevens niet kloppen, dan ontvangen we hierover graag een bericht op ons mailadres redactie@maarkelsnieuws.nl.

Evenement details:

 • wo
  19
  apr
  2017

  Lezing over communicatie in de natuur

  20.00 uurHet Beaufort

  Bioloog Atze Oskamp komt op woensdag 19 april 2017 een lezing houden over communicatie in de natuur., georganiseerd door het IVN. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,00 incl. koffie/thee. IVN-leden mogen gratis naar binnen.

  Atze Oskamp heeft na zijn biologiestudie gewerkt in het voortgezet onderwijs en bij de gemeente Apeldoorn. Sinds zijn pensioen doet hij veel biologisch vrijwilligerswerk. Hij is o.a natuurgids bij het IVN , leidt natuurgidsen op, geeft diverse cursussen en houdt lezingen.
  Zijn lezing gaat over “Zonder communicatie geen leven en geen natuur”
  Dat dieren met elkaar communiceren, was wel bekend. De laatste decennia heeft de wetenschap veel nieuws ontdekt over de communicatie in de natuur. In feite communiceren heel veel levende wezens met elkaar. Er worden signalen uitgewisseld tussen dieren en planten, tussen planten onderling, tussen planten en schimmels, tussen schimmels en bacteriën enz. Weliswaar kennen al die levende wezens geen mensentaal, maar het het kan ook anders