Uitgelicht Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans

Bij Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans, kun je terecht voor een moment voor jezelf. Een moment om te ontspannen en je accu weer op te laden.  

Van jongs af aan is Inez Revet zich er al bewust van dat het van grote waarde is om goed voor lichaam en geest te zorgen. Inez ziet dat dit thema tijdens deze corona pandemie verder in opkomst is en dat het steeds belangrijker wordt gevonden. Al zolang ze zich kan herinneren vormen innerlijke groei en bewustwording voor haar de rode draad in haar leven. Uiteindelijk heeft ze hiervan haar werk kunnen maken en is Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans ontstaan. Nadat ze jaren een praktijk in Zeewolde heeft gehad, is ze in 2020 verhuisd naar Markelo. Hier zet ze haar praktijk voort.

Het doel van wat ze aanbiedt is mensen naar ontspanning en balans in zichzelf te brengen, zo legt Inez uit: ‘’We zitten vaak veel in ons hoofd en worden geleefd, met alle gevolgen van dien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, innerlijke onrust, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten of lichamelijke klachten.”  Praktijk Inez biedt verschillende werkvormen aan, die hierbij aansluiten. Zo kan je terecht voor Voetreflexologie, Bach bloesem remedies, Reiki en Aroma Touch. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig en ook puur voor ontspanning of preventief welzijn, kun je bij haar aankloppen. ‘’Veiligheid is de rode draad binnen mijn praktijk en ik hoop dat iedereen zich bij mij op zijn of haar gemak voelt. Ik inspireer mensen graag en gun dat iedereen het beste uit zijn of haar leven kan  halen. Ik zie het leven als een reis, tijdens welke we van elkaar kunnen leren.”

Voetreflexologie
Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. ‘’Ons denken beïnvloedt ons lichamelijk welzijn en andersom beïnvloedt ons lichamelijk welzijn ons denken. Dit heeft een enorme impact op hoe we ons voelen. Op het moment dat de mens lichamelijk of psychisch uit balans is, kunnen klachten en ziektes ontstaan. De energie raakt geblokkeerd en kan niet meer vrij stromen.” Tijdens een behandeling lig je op een behandelstoel, zodat je heerlijk kunt ontspannen. Inez voert dan  druk uit op vele reflexpunten onder beide voeten. Deze reflexpunten staan in verbinding met het hele lichaam. Het zelfgenezend vermogen wordt bij een behandeling geactiveerd, waardoor blokkades kunnen verminderen of verdwijnen en het natuurlijk evenwicht zich kan herstellen. Dit heeft zowel invloed op lichaam als geest. “Voetreflexologie kan bijvoorbeeld dienen voor mensen met een burn-out, bij pijnklachten, bij vermoeidheid, maar ook heel goed preventief of ter ontspanning, besluit Inez.”

Bach bloesem remedies
Bach bloesem remedies zijn natuurlijke middelen afkomstig van de bloesems van planten, bomen, bloemen en struiken. De remedies bieden mens en dier ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. De afgelopen jaren heeft Inez hiermee veel mensen en dieren kunnen helpen.  ‘’De remedies laten je de positieve kanten in jezelf te ontdekken. Er zijn 38 verschillende soorten remedies voor verschillende negatieve gemoedsstemmingen, zoals gevoelens van angst, onrust of verdriet.  Deze emoties onttrekken veel energie en dat brengt je uit balans. Op het moment dat je uit balans bent, ben je vatbaarder voor ziektes. Het terugvinden van de balans, zowel lichamelijk als geestelijk, is de kern van de bloesemtherapie. De remedies geven je moed en kracht.”

Hoe dit er precies uit ziet tijdens een behandeling legt Inez uit: ‘’Tijdens een consult gaan we door middel van gesprek samen kijken waar je in je leven tegen aan loopt, zodat we een passend flesje met maximaal 7 verschillende remedies kunnen samenstellen. Soms kan één flesje al voldoende zijn. We beginnen bij de emoties waar je op dat moment tegen aan loopt.  Het kan heel goed kan zijn dat onder deze emoties, emoties verstopt zitten waar je nog geen idee van hebt.” Naast een consult geeft Inez ook workshops Bach bloesem remedies, zodat je zelf kunt leren hoe je ze kunt inzetten. Ook een lezing is mogelijk, bijvoorbeeld op scholen, in een buurthuis of in een bibliotheek.

Aroma touch
Als je wilt ontspannen en tegelijkertijd jezelf een boost wilt geven, kun je ook kiezen voor een Aroma Touch behandeling. ‘’Tijdens de Aroma Touch behandeling lig je op een behandeltafel en worden aanraking en oliën gecombineerd. De oliën trekken diep in het weefsel en geven doelgerichte ondersteuning. De aandachtige aanraking in combinatie met de helende oliën, zorgen ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen ‘’ aldus Inez. Het doel van een Aroma Touch behandeling is het zenuwstelsel van het lichaam in evenwicht te brengen. Dit proces wordt uitgevoerd in vier stappen. Namelijk stress vermindering, versterking van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingen in het lichaam en het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel. Bij elk van de bovengenoemde stappen worden twee oliën gebruikt. Deze oliën worden aangebracht op rug, hoofd en voeten.

Reiki
Tijdens een Reiki behandeling wordt er door middel van handoplegging energie doorgegeven. Deze energie ontspant en activeert het zelfgenezend vermogen. Reiki is het Japanse woord voor  universele levensenergie en deze energie bevindt zich overal, zowel in ons, als ook om ons heen. Door  blokkades in de energiebanen kan de energie echter belemmerd worden om vrij door te kunnen stromen, wat zowel lichamelijke als psychische klachten kan veroorzaken. Reiki kan ertoe bijdragen dat deze energiebanen vrijkomen en de energie weer door kan stromen. Tijdens een behandeling lig je op een behandeltafel of zit je op een stoel en wordt je door middel van handoplegging energie aangereikt. Reiki kan ter ondersteuning worden gegeven bij psychische of lichamelijke klachten, maar kan ook ter ontspanning van grote waarde zijn.

Iedereen kan Reiki leren geven en hiervoor is het mogelijk om een cursus bij Praktijk Inez te doen, waarbij je leert hoe je Reiki aan zowel  jezelf als aan ieder ander (mens en dier) kunt gaan geven. Zo legt Inez uit: ‘’Tijdens deze cursus ontvang je een inwijding. Dit is een ritueel, waarbij de energiekanalen weer geopend worden, zodat je beter in staat bent om energie door te geven. Er bestaan drie graden, reiki 1, reiki 2 en reiki 3. Bij elke inwijding wordt de energie krachtiger, zodat je deze rustig kunt gaan opbouwen.’’

Kernwaarden van Praktijk Inez zijn persoonlijke aandacht, vertrouwen en een eigen manier van werken. ‘’Ik neem de tijd voor iemand, kan ontspanning bieden en zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Mensen kunnen zijn wie ze zijn.” In de toekomst zal Inez ook meditatieve yoga gaan geven in kleine groepjes voor 3 à 4 personen. ‘’Op dit moment volg ik een opleiding voor Raja yoga docent bij Samyama in Naarden. De opgedane kennis en ervaring deel ik graag weer met de ander, helemaal als het straks weer kan en mag.‘’ Inez hoopt ook, na de corona pandemie, meer naar buiten te kunnen treden om korte consulten te geven, zodat iedereen ook daadwerkelijk kan ervaren wat het met je kan doen.

Mocht je interesse hebben in een behandeling dan kun je contact opnemen met Praktijk Inez via info@praktijkinezrevet.nl of telefonisch via 0547-375530 of 06-38221287. Verdere informatie kan je altijd vinden op www.praktijkinezrevet.nl.