Gerard Zwiers loopt het Pieterpad

Gerard Zwiers loopt in zijn eentje, de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland; het Pieterpad. Afgelopen zaterdag startte de oud-Markeloër in Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust. Door elke dag zo’n 40 tot 50 kilometer te lopen verwacht Gerard in de loop van volgende week zijn wandelroute af te sluiten in Zuid Limburg op het Pieterplein in Maastricht. De route is ruim 500 kilometer lang en slingert door een flinke diversiteit aan landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een rijke cultuurhistorie. Vandaag liep hij samen met zijn broer Martin de etappes van Hellendoorn, Holten naar Vorden. Ook Markelo werd aangedaan. Op de brug over de Schipbeek met de televisietoren op de achtergrond, hebben de kameraden hem in het bijzijn van de moeder van Gerard, op Maarkelse wijze gemeut met hoe kan het ook anders, een traditionele Möll’n borrel.