Buitenterrassen weer geopend

Vanaf vanmiddag 12.00 uur mag de horeca de buitenterrassen van 12.00 tot 18.00 uur weer openen nadat ze sinds 14 oktober 2020 vanwege de door de overheid ingestelde coronamaatregelen gesloten waren. Net zoals elders in het land stonden ook in Markelo horecaondernemers, personeel maar ook gasten met smart te wachten op het moment dat ze weer open mochten. Weliswaar onder voorwaarden, maar men mag weer open en met dank aan de gemeente op vaak veel grotere terrassen om zo de 1,5 meter afstand te kunnen behouden. Alle winkels mogen sinds vandaag ook weer klanten ontvangen zonder vooraf een winkelafspraak te maken. De avondklok is vanaf vanmorgen 4.30 uur vervallen en voor thuisbezoek is het advies uitgebreid van 1 naar maximaal 2 mensen per dag ontvangen. 

Voor een plek op het terras gelden wel een aantal voorwaarden. Zo geldt bijvoorbeeld een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan ook aan de deur. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen. Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moeten bezoekers binnen een mondkapje dragen. Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald. Er is geen entertainment (zoals live optredens en videoschermen) op of rondom het terras. De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.