Zwembad opent buitenbad

Sportfondsenbad ‘De Vijf Heuvels’ heeft vanmorgen de poort van het buitenbad wijd opengezet. “We kunnen eindelijk onze deuren weer openen voor meerdere bezoekers. 16 maart mochten de zwemleskinderen en schoolkinderen tot en met 12 jaar in het binnenbad weer van start met lessen gericht op het ZwemABC. Maar vanaf woensdag 28 april mag er buiten gelukkig weer heel veel meer. Er wordt feestelijk geopend met onder andere een presentje voor de eerste 50 bezoekers. De eerste reserveringen staan al genoteerd. Logisch, want sinds de sluiting op 15 december snakken veel zwemliefhebbers weer naar watercontact. Wel moet er gereserveerd worden voor onder andere het banen zwemmen en zijn er wat maatregelen maar dat mag de ‘water’pret niet drukken”, vertelt Nicole Pierik.

Banen zwemmen
Alle doordeweekse ochtenden kan gestart worden met banen zwemmen vanaf 08.00 uur in blokken van een uurtje tot 13.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur.  Dinsdag tot en met vrijdagavond kan dit van 18.30 tot 20.00 u in iets kleinere blokjes van 3 kwartier. Reserveren kan telefonisch of in de webshop van de site www.zwembaddevijfheuvels.nl waar je gelijk je kaartje kunt kopen. Uiteraard kun je ook middels een voordelige 12- of 25 badenkaart terecht of een halfjaar abonnement.

Sportmiddagen voor de jeugd
De jeugd tot en met 26 jaar kan alle doordeweekse middagen terecht van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Dit zijn sportmiddagen waarbij naast watergames en survival ook de mogelijkheid is om de zwemvaardigheid te checken waar zonder extra kosten een officieel certificaat voor behaald kan worden. Erg prettig ook voor ouders om te zien of hun kind nog zwemveilig is na zo’n lange periode van sluiting. Omdat het de leeftijd tot 27 jaar betreft en het sportmiddagen zijn, hoeft hier niet voor gereserveerd te worden. Wel kan hier in de webshop van de website www.zwembaddevijfheuvels.nl vast een kaartje voor gekocht worden.

Extra buitenactiviteiten
Ook zijn er nog 3 extra activiteiten buiten. Op woensdagavond van 20.00-20.45 uur start de triatlontraining van Henny en de Aquatrim op vrijdag van 17.45 tot 18.30 uur (beide wel reserveren). De jeugd kan als vanouds op vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur terecht voor de sportactiviteit  ‘discozwemmen’. Dit kan zonder reservering en is bedoeld voor jeugd tot en met 12 jaar.

Aangepaste kleedruimte
Kleedhokjes buiten zijn beperkt aanwezig dus is het verzoek de badkleding vast aan te trekken onder de gewone kleding. De kleedruimtes en douches binnen zijn (nog) niet toegankelijk voor de buitenzwemmers. De hoop is dat hier 3 mei goed nieuws over komt. Wel staan er, met dank aan ZPC de Hof, tenten bij het bad om even uit de wind je af te kunnen drogen.

Kiosk
Ondanks dat terrassen van sportaccommodaties zijn uitgesloten van de heropening vanaf 28 april, is de kiosk op warme dagen wel geopend voor koffie, snacks, snoep en ijsjes TO GO.