OBS Stokkum sluit themaweken sportief af

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen en leerkrachten van OBS Stokkum de themaweken ‘Gezondheid en bewegen’ in combinatie met de Koningsspelen sportief afgesloten. Na een gezond ontbijt werd de vlag gehesen, het Wilhelmus gezongen en startte een dag vol met sportieve onderdelen zoals een conditie-circuit, een Zweeds loopspel , de Daily Mile en tal van andere spelletjes gericht op sport en bewegen. Het geheel sloot natuurlijk perfect aan bij de visie van de school: bewegend leren. Door bewegend te leren blijven leerlingen beter gefocust, geconcentreerd en leren ze zich bovendien op een leuke manier de lesstof eigen te maken.

Leerlingen hebben tijdens de themaweken tal van educatieve lessen gehad, hebben bijvoorbeeld zelf het spijsverteringsstelsel na mogen maken, hebben kennis gemaakt met de schijf van vijf etc. Verder is de Daily Mile geïntroduceerd. Als onderdeel van het dagelijks lesprogramma gaan leerlingen dagelijks minimaal 1,5 km hardlopen. Het is bijzonder om te zien hoe de conditie van de leerlingen in amper een paar weken is verbeterd.