Roos verrast Markelose ouderen

Vanmiddag heeft de 5-jarige Roos Woestenenk uit Stokkum tekeningen vol droombomen overhandigd aan de leiding van de Woonzorgcentra Anholtskamp en De Esch. Namens de Ouderenvereniging Markelo nam ook Gerda Vedders-Vasters een flink aantal tekeningen in ontvangst in het bijzijn van Martine Leuveld van welzijnsorganisatie Salut. “We denken dat deze geweldige tekeningen van de kinderen zorgen voor mooie gesprekken met de ouderen. Dit bezoek is een welkome afwisseling in de huidige periode”, vertelt Gerda. Kinderen in heel Hof van Twente hebben ruim 1.400 droombomen getekend. De jury heeft 5 droombomen in 5 leeftijdscategorieën uitgekozen. Deze 5 kinderen waaronder Roos, hebben vanmiddag allemaal een flinke stapel overhandigd bij de verschillende verpleeghuizen in de Hof. Door de samenwerking tussen de verschillende organisaties zijn alle 1.400 tekeningen vanmiddag verspreid.

Bloeikaart
Hun eigen tekening wordt afgedrukt op een bloeikaart en uitgedeeld aan alle leerlingen van hun school. Zo wordt groen, bloei en dromen door heel Hof van Twente gedeeld! De bloeikaartenactie is een jaarlijkse samenwerking van HofPower, Hofkracht en Groene Loper Hof van Twente.

Vijf mooiste tekeningen
Dit jaar hebben de kinderen als tekenopdracht gekregen om hun droom van een boom te tekenen. De jury heeft een pittige klus gehad om uit de ruim 1.400 tekeningen de vijf mooiste te kiezen. Op www.hofpower.nl wordt de top 50 van de tekeningen geplaatst. Van Moestuinboom tot Kreukelboom; de creativiteit spat er af.
De winnaars:
Fien uit Goor (3 jaar) met haar Kreukelboom
Roos uit Markelo (5 jaar) met haar Zwembadboom
Sander uit Goor (8 jaar) met zijn Raceboom
Lara uit Bentelo (9 jaar) met haar Moestuinboom
Sarah uit Delden (11 jaar) met haar Toverboom.
Zij zitten respectievelijk op de kinderopvang Hof van Twente locatie de Whee, basisschool Stokkum, De Boomhut, Wiene en Erve Hooyerinck.

Extra bomen
De 8-jarige Teun uit Goor vroeg aan één van de juryleden wat je eigenlijk kon winnen met de tekeningen van een droomboom. “Een boom of zo?”, aldus Teun. Dat klonk zo logisch, dat deze prijs is toegevoegd. De winnaars krijgen 3 boomcertificaten: 1 voor thuis, 1 voor school en 1 voor een verpleeghuis. Zo maken we Hof van Twente groener.

Uitdelen op 22 april
Op donderdag 22 april is het de Dag van de Aarde. Wereldwijd zijn er acties om aandacht te vragen zuinig om te gaan met de aarde. Bomen horen daar ook bij. Daarom zijn alle tekeningen en bloeikaarten uitgedeeld op donderdag 22 april.