Stuur Norman een kaart

In Markelo is Norman Gogo geen onbekende naam. Norman is een van de Canadese bevrijders die op uitnodiging van het Canada Comité Markelo al vele malen naar Markelo kwam. Steevast logeerde Norman dan op zijn vaste gastadres bij Gerhard en Riny Meijer in Markelosebroek. Norman viert op 12 mei zijn 100e verjaardag. “We zijn samen ook verschillende keren bij Norman op bezoek geweest in Canada. Norman was voornemens om weer naar Markelo te komen om de vieringen van 75 jarige bevrijding met het Canada Comité in Markelo mee te maken. Helaas door corona ging het niet door. Norman zegt zelf dat hij zeker 101 jaar wordt, om volgend jaar nog een keer naar Markelo te kunnen komen”, vertelt Gert Jan Oplaat.

Norman Gogo vocht onder andere in Twello. Zijn overste Mc Kenzie kwam daarbij om het leven en is begraven op de Canadese Begraafplaats Holten War Cemetry. De Canadese bevrijder is bijzonder trots op het feit dat hij in zijn leven tweemaal prinses Margriet heeft ontmoet.

Voor de Markeloërs die Norman een verjaardagskaart of iets dergelijks willen sturen fungeert Chester Graham als postadres. Chester is de zoon van van bevrijder Frank Graham en heeft aangegeven de kaarten te verzamelen en op 12 mei te overhandigen aan Norman. “Onze held moet weten dat we nooit zullen vergeten wat hij en zijn kameraden voor ons hebben gedaan. Lest we forget! Norman houdt enorm van klompen, molens, tulpen en in het bijzonder prinses Margriet”, vertelt Gert Jan.

Het postadres van Chester is: Norman Gogo (Chester Graham), 347 Lescaut Rd, Midland ON L4R 2P2, Ontario Canada