Nationale bijentelling, tel je mee?

Op zaterdag 17 april en zondag 18 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. De Groene Loper Hof van Twente vraagt ​​iedereen actie te ondernemen door wilde bijen te helpen tellen. De bijenstand staat al jaren onder druk. Wat zonde is, want deze zoemende beestjes zijn essentieel bij de bestuiving van veel eetbare gewassen voor mensen(kinderen). Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Meld je aan en ontdek meer via de website www.nationalebijentelling.nl.

Als de weersomstandigheden zowel voor de bijen als voor ons gunstig zijn (nu is het nog erg koud), is een half uurtje speuren en kijken al genoeg op 17 of 18 april. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toenemen of afnemen. Ook de Groene Loper Hof van Twente is benieuwd naar hoe het in onze gemeente Hof van Twente gesteld is met de verschillende bijensoorten.

Wil je meer doen voor de wilde bijen? Kijk dan op de website www.groeneloperhofvantwente.nl. Samen maken we de Hof van Twente actief en betrokken groener.