Uitgelicht: Kinderopvang Hof van Twente

Tegenwoordig is Kinderopvang Hof van Twente ook te vinden in Kindcentrum Markelo. In dit klimaat neutrale gebouw biedt Kinderopvang Hof van Twente kinderdagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar en BSO voor kinderen vanaf 4 jaar. Ten opzichte van de vorige locatie(s) zijn er mooie stappen gemaakt. “We zijn er zeker op vooruit gegaan in dit nieuwe gebouw. Een absolute toegevoegde waarde is dat alles onder een dak zit. Naast het feit dat de kinderopvang gevestigd zit in het nieuwe Kindcentrum aan de Koekoekslaan hebben wij korte lijntjes met de basisscholen de Zwaluw en de Welp. Maar ook de JGZ en het consultatiebureau zitten in hetzelfde gebouw. Kortom, een prachtige centrale plek waarbij jouw kind vanaf dag 1 op de juiste plek zal zitten bij Kinderopvang Hof van Twente. We weten zelf veel dingen, maar niet alles. Dus hoe mooi is het om samen met nog meer professionals een kind zo ver als mogelijk verder te kunnen helpen’’, aldus pedagogisch medewerker Lieke Maatman van Kinderopvang Hof van Twente.

Bij de overgang naar het nieuwe gebouw heeft de kinderopvang ervoor gezorgd dat de kinderen nauw betrokken werden bij het proces. Lieke: “De overgang was zowel voor de medewerkers als voor de kinderen super leuk! Met de kinderen hebben we een periode gewerkt aan het thema ‘bouwen’ zodat de kinderen ook betrokken waren. We zijn naar de bouwplaats geweest en hebben de kinderen van de BSO laten meedenken wat zij graag zouden willen in het nieuwe gebouw.’’

Flexibel
Zoals eerder benoemd biedt Kinderopvang Hof van Twente drie soorten opvang aan. Kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Wat Kinderopvang Hof van Twente uniek maakt is dat ze flexibele opvang aanbieden. “Flexibele opvang houdt in dat als je bijvoorbeeld in de zorg werkt en iedere maand een ander rooster hebt, je de ene week de woensdag je kind kunt brengen en de andere week bijvoorbeeld op vrijdag. Hierin zijn wij écht flexibel en denken wij écht mee, de klant is koning”, aldus Lieke. De peuteropvang is alleen in de ochtenden en de buitenschoolse opvang is ’s middags, als de kinderen uit school komen. Het grote voordeel is dat de kinderen nu in hetzelfde gebouw kunnen blijven en zelfstandig naar de opvang kunnen lopen.

Groeien, stoeien, bloeien!
De kernwoorden van Kinderopvang Hof van Twente zijn groeien, bloeien, stoeien! Zo legt Lieke uit: ‘’Je groeit door dingen die je doet, ziet en leert. Om te leren en te ontwikkelen ga je op ontdekkingstocht. De weg die je aflegt is er één met hobbels en bobbels, kansen en uitdagingen, een lach en een traan. Je stoeit er mee om uiteindelijk zo ver te komen. Wat gisteren niet lukt, lukt je vandaag wel. Je kan het echt letterlijk nemen. Iedere dag is er een vast schema als de kinderen binnen komen, de dingen die we tussendoor doen, knutselen, de kring en de uitstapjes dat wisselt per dag. We houden wel zoveel mogelijk de vaste structuur aan, wat ook het beste is voor de kinderen. Wel plannen we activiteiten in om de kinderen ook écht te laten groeien, stoeien en bloeien. Zo gaan wij bijvoorbeeld naar de Welkoop of naar de Markt, om de kinderen ook écht dingen te laten ervaren”.

Rondleiding
Na de overgang naar het kindcentrum waarbij alles onder één dak zit gaat Kinderopvang Hof van Twente in hun nieuwe onderkomen een mooie toekomst tegemoet. ‘’We hopen een hele fijne organisatie te blijven, met lekker veel kinderen en gewoon wel blijven zoals we nu zijn: open, eerlijk en flexibel. Het is echt een meerwaarde dat alles bij elkaar zit in één gebouw. Door de huidige coronamaatregelen mogen ouders en verzorgers niet binnenkomen. Op dit moment moeten zij hun kind bij de deur aan ons overdragen, we doen dit met alle liefde en zorg die nodig is. Hopelijk gaat dit zo snel mogelijk weer veranderen”, vertelt Lieke.

Mocht je een rondleiding willen, dan is dat gewoon mogelijk. Je kunt een afspraak maken om een goede indruk te krijgen van Kind Centrum Markelo en om de sfeer te komen proeven bij ons.  Zo kun je zelf zien en ervaren waarom Kinderopvang Hof van Twente het beste is voor jouw kind. Een afspraak voor een rondleiding kun je maken op kinderopvanghofvantwente.nl of door te bellen naar (0547) 727 020 of te mailen naar info@kinderopvanghofvantwente.nl.