Op de fiets 100 km in Markelo

Fiets- en wandelfanaten nemen deel aan tochten door het hele land. “Daar doen we zelf ook aan mee natuurlijk, maar leek ons gaaf om nu eens een flinke tocht te fietsen en daarbij in Markelo te blijven. Bert heeft een route van 100 kilometer uitgezet door het buitengebied van Markelo waarbij we binnen de grenzen blijven van Markelo”, vertelt Peter Tjoink. Alle Markelose buurtschappen zijn in deze unieke route opgenomen en er worden geen wegen gekruist. Peter: “Markelo is zo mooi en zo groot. We hoeven niet ver van huis om te genieten van de natuur en onze hobby”.

Het duo zit met grote regelmaat op de fiets en sluit een speciale editie van deze route met een groter aantal mountainbikers, op een later tijdstip niet uit. De ervaren mountainbikers verwachten gemiddeld 20 kilometer per uur te fietsen zodat ze voor 16.00 uur weer terug zijn op het Kaasplein in Markelo. “We moeten natuurlijk wel tijd hebben om na de tocht nog te kunnen genieten van een hapje en een welverdiend drankje. “Die gezelligheid hoort er natuurlijk ook bij”, vertelt Bert lachend. Zie je Bert en Peter fietsen vandaag, moedig ze aan!