Huisartsen vaccineren vanaf volgende week

De Markelose huisartsen starten vanaf 9 april met de COVID-19 vaccinatie. Omdat de vaccinatie vanwege de coronaregels lastig bleek in de huisartsenpraktijk mogen de huisartsen in overleg met gemeente en GGD gebruik maken van de nieuwe GGD-vaccinatielocatie bij sporthal De Haverkamp. Dat is zelfs nog voor de officiële ingebruikname door de GGD op maandag 12 april. De huisartsen zullen namelijk op vrijdagavond 9 april en zaterdag 10 april mensen vaccineren die hiervoor na de Paasdagen een uitnodiging voor zullen ontvangen van een van twee huisartsenpraktijken. Dit zijn mensen in de leeftijdscategorie van 60 tot 65 jaar, mensen met het syndroom van Down geboren tussen 1946 en 2002 en mensen met ernstig overgewicht. Mensen vanaf 65 tot en met 89 jaar ontvangen een uitnodiging voor een vaccinatie bij de GGD.

De huisartsen zullen de patiënten, die nu voor deze vaccinatie in aanmerking komen, gespreid in blokken van 5 minuten uitnodigen. Hierbij is het wel belangrijk om exact op tijd te komen om drukte te vermijden. Verder gelden de algemene coronaregels zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje. Er is geen keuze voor een bepaald vaccin. Net als alle huisartsen in Nederland krijgen de Markelose huisartsen het AstraZeneca vaccin. Vaccins die overblijven zullen de huisartsen verdelen over de mensen van 65 jaar en ouder en kwetsbaren.

Het is belangrijk om de oproepbrief en de ingevulde gezondheidsverklaring bij de vaccinatie mee te nemen! De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Kleding dragen waarbij de bovenarm gemakkelijk bloot kan worden gemaakt is dus handig. Bij klachten van verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts: blijf thuis, en stuur een mail voor een nieuwe afspraak te maken met de Huisartsenpraktijk Meereboer en de Jonge of Huisartsenpraktijk Rosing en Bruins Slot.