Kampioenen Hof in het zonnetje gezet

Normaalgesproken worden inwoners van Hof van Twente die een Nederlands kampioenschap of bijzondere (sport)prestatie op hun naam hebben gezet in het zonnetje gezet tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Deze traditie ging dit jaar vanwege corona niet door. Wethouder Harry Scholten heeft afgelopen week samen met Renée Kleywegt van Hofmarketing een vijftal inwoners bezocht, waarvan 3 in Markelo. Hierbij brachten ze alsnog de gemeentelijke felicitaties over, alsmede een bloemetje en een geschenkbon. De Markeloërs die in het zonnetje gezet werden waren Gerrit Leunk, Anita Weekhout en Arend Paalman.

Gerrit Leunk wist in 2020 Nederlands Kampioen te worden met kanarie Lizard rood intensief gebroken cap en kanariestel Lizard rood schimmel gebroken cap. Anita Weekhout werd in 2020 Nederlands Kampioen met haar hond Fidel van de Fivelborgh in de klasse IGP 2 (Internationale Gebruikshonden Prüfüngsordnung). Arend Paalman leverde in het seizoen 2019-2020 een bijzondere prestatie door maar liefst 18.980 rondjes op de schaats te rijden. Goed voor 7.592 km. Daarmee bereikte hij het hoogst aantal rondjes in Nederland. Zijn doel om 20.000 rondjes te schaatsen, werd niet gehaald vanwege corona en sluiting van de ijsbanen.

Naast de 3 Markeloërs werden Nederlands Kampioen Schaatsen junioren Maud Blokhorst uit Hengevelde en drievoudig Nederlands Kampioen Rolstoeltennis Maarten ter Hofte uit Goor door de gemeente Hof van Twente in het zonnetje gezet.