Nog geen zekerheid Dorpsfeest 2021

Een aantal omliggende kernen hebben hun jaarlijkse tentfeest afgeblazen. Zo heeft het bestuur van het Goorse School- en Volksfeest besloten geen concessies aan het feest te willen doen en kon daarom niet anders dan het feest voor dit jaar af te blazen. De beslissing over het al dan niet doorgaan van Dorpsfeest Markelo 2021 wordt over twee maand verwacht. Dit tijdstip houdt verband met de uiterlijke datum waarop de vergunning kan worden aangevraagd volgens het bestuur. De optochtcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo heeft de wagenbouwers en loopgroepen in Markelo alvast gevraagd om mee te denken in een eventueel alternatief voor de optocht.

In 2020 ging Dorpsfeest Markelo niet door maar werden er door de Markelose horeca toch een aantal activiteiten georganiseerd in het laatste weekend van augustus. De stichting Dorpsfeest Markelo sloot daar later op aan met de organisatie van FestiFun en het Frühshoppen in nauwe samenwerking met een aantal Markelose horecagelegenheden.