Collectanten blijken wervers

Afgelopen zaterdag ontving de politie Hof van Twente een melding dat er die middag collectanten van de Nederlandse Hartstichting in de Grotestraat in Markelo actief waren. De collecteweek van de Hartstichting staat in april gepland waardoor de politie een kijkje nam. Na een controle bleek het echter te gaan om een werving van donateurs voor de stichting. De betreffende personen hebben zich gelegitimeerd.

In de vroege ochtenduren van dinsdag 2 maart werd de politie gealarmeerd om assistentie te verlenen bij een recreatiewoning aan de Potdijk in Markelo. Een persoon was in de woning ten val gekomen. “We hebben het slot van de woning politioneel verbroken waardoor hulp kon worden geboden aan de persoon in de woning. Deze maakte het na controle gelukkig goed”, vertelt wijkagent Jordy.