Taakstraf voor bedrijfsleider varkenshouderij

Een bedrijfsleider van een Markelose varkenshouderij heeft vanmiddag door de politierechter een werkstraf van 40 uur opgelegd gekregen en 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Aan deze uitspraak lag mishandeling van een zeug ten grondslag.

Na een melding van huiselijk geweld krijgt de politie op 22 juli 2019, videobeelden onder ogen waarop de mishandeling van een dier is te zien. De man heeft toegegeven de zeug te hebben geschopt. De officier van justitie vindt het gebruikte geweld onbegrijpelijk en diende het volgens haar geen enkel redelijk doel om een dier zoveel pijn te doen. Omdat de bedrijfsleider nog steeds werkzaam is op het bedrijf vond de politierechter het ook belangrijk dat er een stok achter de deur is waarna hij de straf oplegde.