Bootcamproute in Markelo

Markeloër Martin Paalman is gymleraar en baalt al een tijdje dat er niet gesport kan worden in de zaal door de huidige coronamaatregelen. “Bewegen is belangrijk en daarom heb ik een Bootcamp route gemaakt die voor iedereen toegankelijk is. De route start in de speeltuin van Anholtskamp. Met bootcamp is het de bedoeling om tussen het hardlopen door, oefeningen te doen waarbij je diverse onderdelen van je lichaam traint”, vertelt Martin.

De oefeningen staan langs de route en zijn voorzien van een kaart met een voorbeeld. Elke kaart heeft 3 niveaus, waarbij de sporter zelf kan bepalen welk niveau het beste past. Martin: “Wees er wel van bewust dat de oefeningen niet begeleid worden door een professional, dus enige voorzichtigheid en eigen inschatting is wel nodig. Ik hoop dat vele sporters de route uitproberen en dat de kaarten blijven hangen voor veel sportplezier.” De route is voorzien van zwarte pijlen en is 4 kilometer lang, maar kan worden ingekort tot 3,4 kilometer.