onsProat: Kiezen of delen

De stempas is inmiddels op de deurmat gevallen. Dit keer valt er flink wat te kiezen. De keuze is reuze! Kiezen alsof je voor een vitrine vol met verschillende soorten gebakjes staat. De verleiding is groot om de grootste, de mooiste, de meest kleurrijke te kiezen.
Maar wat als je nou voor de smaak gaat? Laat je dan informeren. In dit geval door de bakker! Je keuze kan dan zomaar anders zijn. Met stemmen is dat precies zo…..

We laten ons graag, vaak en veel informeren. Hiervoor zijn allerlei programma’s op tv die ons lokken om te kijken. Welk woord we hierdoor het afgelopen jaar het meest hebben gehoord? Virus!
We moeten verspreiding tegengaan! Paniek is soms besmettelijker dan het virus zelf……..

Ik ben blij dat we mogen stemmen op wie we willen in Nederland! Is daar eigenlijk een partij voor?
De ‘Partij Voor het Besef’? Een partij die ons laat zien hoe goed we het hier eigenlijk hebben met elkaar! Tot nu toe nog steeds volop voedsel, zorg, onderwijs en vrijheid! Hoewel deze alle vier af en toe onder druk lijken te staan….
De boeren produceren ons dagelijks voedsel. Ze worden gedwongen tot schaalvergroting en tegelijkertijd tot afschalen. Ze leveren producten met meerdere keurmerken zoals ‘veilig’ en ‘duurzaam’.
De telkens veranderende regelgeving in combinatie met lage inkomsten maken dat velen noodgedwongen of vrijwillig de knoop doorhakken om te stoppen.
Jammer! Juist de kleinschalige boerderijen en grotere ondernemingen samen zorgen voor balans. Met een positieve invloed op ons landschap!

De zorg wordt de hemel in geprezen en er wordt terecht uitbundig voor geklapt. Toch is er leegloop….
Meer luisteren naar de werkvloer en iets meer investeren hierin zou al een wezenlijk verschil maken. Een goede zorg voor onze toekomst krijgen we alleen als de verzorgers zelf goed worden verzorgd! Daarom deze week veel applaus richting Stokkum. Voor het initiatief van Marjolijn van de Vennebekken! Zij opent haar cafédeuren voor jong dementerenden. Ik proost graag op en met Oude Klare op een succesvolle start!

De ministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob hebben wellicht in de kelders van het parlementsgebouw een ouwe sok met geld gevonden! Het onderwijs krijgt er heel veel geld bij. Nog voordat de inkt van het mooie bericht droog was klommen de eersten al weer in de pen. Om te schrijven dat het niet genoeg is! Wellicht beter dat deze mensen zelf weer even naar school gaan. Een opfriscursus economie en maatschappijleer zou hen goed doen.
Laten wij ons vooral richten op mooie ideeën die onze jongeren weer een boost vooruit geven!

We willen niets liever dan weer vrij zijn! Als een kudde koeien die in het voorjaar weer door het weiland mag springen! We worden langzamerhand allemaal ongeduldig en kunnen niet wachten tot de staldeuren van de samenleving weer open gaan.
Onze vrijheid vieren we jaarlijks op 5 mei. Ik kijk nu al uit naar de toespraak van André van Duin, op 4 mei, tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Een dol dwaze komiek maar bovenal een gewone Nederlander zoals jij en ik met het hart op de juiste plek!
Net als André zijn we allemaal gelijk en uniek! Of je nu arm, rijk, donker, blank, kort, lang, homo, hetero, enz, enz bent! Iedereen past wel in één of meerdere hokjes. De sleutel die ons bevrijdt van het hokjes denken is respect!
Het pad naar vrijheid is al lang geleden geplaveid door onze voorouders. Aan ons de taak deze te onderhouden. Op 17 maart is het rode potlood onze figuurlijke bezem, die de route veegt voor 4 nieuwe politieke jaren in vrijheid!

Mooie zondag,

Johan