Beregeningsinstallatie voor SC Markelo

Op sportpark de Endemansdijk worden de velden 2, 3, 4 en het trainingsveld binnenkort voorzien van een automatische beregeningsinstallatie. Met de installatie kan de kwaliteit van de velden ook in de droge zomers op peil worden gehouden. De afgelopen jaren was bij Sportclub Markelo de droogte de grootste vijand van de grasvelden. Hoewel er met grote regelmaat werd gesproeid, kon dan niet verhinderen dat er slechte en kale plekken op het veld ontstonden. Bovendien kleven er een paar flinke nadelen aan de huidige manier van sproeien. Zo kost het veel tijd en mankrachten om de slangen uit te rollen en te verplaatsen naar de velden. Bij overdag sproeien verdampt er bovendien veel water. Kortom een mooie aanwinst voor Sportclub Markelo. 

Bij de nieuwe installatie zijn de slangen straks weggewerkt ín de velden. De beregening gebeurt dan helemaal automatisch en volgens een computergestuurd schema, dat zelf continu bijstelt. Zo ontstaat een optimaal beregeningsschema dat het veld ook in de droge maanden van goede kwaliteit houdt. De aanleg start in de week van 1 maart en zal ongeveer 2 weken in beslag nemen. Daarnaast wordt deze week ook een beging gemaakt met de aanleg van nieuwe straatverlichting op en rondom de parkeerplaatsen en de nieuwe entree van Sportclub Markelo.