Eerste lenteweekend 2021

Een week geleden gingen we niet naar buiten zonder winterjas en werd volop genoten van de sneeuw- en ijspret. Nog geen week later heeft de temperatuurmeter in Markelo de 18 graden aan getikt. Het eerste lenteweekend van dit jaar is daarmee een feit. Niet eerder waren de temperaturen op 21 februari zo hoog, liet Weerplaza zondag weten. Het zachte lenteweer blijft ook de komende week nog aanhouden, maar in de loop van de week wordt het wel weer geleidelijk minder zacht.

Het prachtige lenteweer zorgde er voor dat veel mensen dit weekend, de wandelschoenen aantrokken of de fiets uit de winterstalling hebben gepakt. Hier speelde De Kroon op in door op zondagmiddag een koffie-to-go locatie in te richten op de Markeloseberg. Nog maar een week geleden werden er door het Kroon-team liters warme chocolademelk bereid aan de voet van de Bolsbeek waar veel Markeloërs hun vertier zochten op het ijs.