Webinar Nedersaksisch ‘Mooi te kiek’n’

Oud-Markeloër en Statenlid Dinand Leferink draagt het dialect een warm hart toe. “A’j plat könt proat’n, mö’j ‘t nit loat’n. De Nedersaksische taal zit in onze genen. Het dialect staat in nauw verband met een aantal cultuuraspecten, zoals het noaberschap die we moeten koesteren”, vindt Leferink. Maart is de maand van de streektaal. Op initiatief van Dinand Leferink krijgt het dialect daarom een prominente plek tijdens de Statenvergadering op 3 maart. Maar er is meer. Zo komt er een poëziewedstrijd en is er een compleet lespakket ‘Wiesneus’ samengesteld voor de 160 basisscholen in Overijssel. Op maandag 1 maart van 19.30 tot 20.15 uur kunt u zich aanmelden voor een gratis webinar Nedersaksisch ‘Mooi te kiek’n’. Streektaalexperts Albert Bartelds, Harry Scholtmeijer en Hendrik Jan Bökkers laten in dit webinar zien dat het Nedersaksisch de taal van nuchterheid en humor is. Vol historie en trots. De rode draad van de Overijsselse samenleving. De presentatie is in handen van Adrie Hemmink van het Twentehoes.