Politienieuws week 7

Met Jordy Scheggetman, wijkagent van Markelo-Diepenheim blikken we terug op het politienieuws van afgelopen week. Op woensdag 17 februari controleerde politie Hof van Twente aan de Goorseweg een 36-jarige man uit Deventer, toen hij met zijn auto over de weg reed. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Deze was reeds ongeldig verklaard. De man kreeg een proces-verbaal en kon zich laten ophalen in Markelo om zijn weg te vervolgen.

Drie processen-verbaal
Donderdag 18 februari werd rond 20.30 uur aan de Koekoekslaan een bedrijfsauto aan de kant gezet door de politie. Het vermoeden bestond dat de bestuurder mogelijk zou rijden met een ingevorderd rijbewijs. De man legitimeerde zich, naar later bleek met het rijbewijs van een familielid. Ook had de 40-jarige Larenaar een beste slok alcohol op, wat een ritje Goor opleverde. Bij de ademtest blies hij 635 UG/L. ‘Zijn’ rijbewijs werd daarom ingevorderd. Later bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Hiervoor, en ook het feit dat hij onder invloed reed én zijn rijbewijs al eerder hierom was ingenomen, kreeg de recidivist drie processen-verbaal.

Diefstal personenauto
Afgelopen zaterdag is aangifte gedaan bij de politie van diefstal van een personenauto aan het Wansink. De auto is weggenomen tussen 2 en 13 februari. In de ochtend van 21 februari is deze auto in Zwolle aangetroffen. De 31-jarige verdachte uit Koekange is aangehouden en gehoord. Het voertuig gaat na onderzoek retour eigenaar.