Stempassen in brievenbus

Stemgerechtigden in Markelo ontvangen vandaag of morgen een stempas of een stempluspas in de brievenbus voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De eerste is bedoeld voor stemgerechtigden jonger dan 70, de stempluspas voor stemgerechtigden van 70 jaar of ouder. Met deze laatste pas is het ook mogelijk om per brief een stem uit te brengen, uitleg over briefstemmen zal uiterlijk 11 maart 2021 in de brievenbus komen van degenen die een stempluspas ontvangen. In verband met corona wordt opgeroepen om op 17 maart 2021 te gaan stemmen in het stembureau dat vermeld staat op de stempas of stempluspas. Kwetsbare Markeloërs kunnen maandag 15 of dinsdag 16 maart hun stem al uit brengen in de daarvoor aangewezen stembureaus.

In Markelo zijn er op woensdag 17 maart 2021 stembureaus bij Grand Café de Kroon, Zalencentrum De Haverkamp, Sporthal de Haverkamp en ‘t Gebouwtje in Stokkum. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart is in Markelo alleen het stembureau bij Grand Café de Kroon geopend. Stemmen is deze 3 dagen mogelijk van 7.30 tot 21.00 uur. In het stembureau is het nodig om een geldig identiteitsbewijs te hebben. Een geldig identiteitsbewijs is in het geval een ID-kaart, paspoort of rijbewijs dat niet langer dan 5 jaar is verlopen. Alle informatie over de verkiezingen vindt u op: www.hofvantwente.nl/verkiezingen