onsProat: Winters Markelo in het jaar van de Os

Waar niemand onderuit komt is het prachtige winterse weer in Markelo! Dit heb ik nog niet meegemaakt, zolang ik hier woon!! Mijn heer, wat een sneeuw!!! Ik weet nog toen ik zaterdagnacht, wakker werd om mijn ‘nacht-plasje’ te doen, ik naar buiten keek en de witte wereld zag! Ik kon er niet meer van slapen en lag maar te wachten tot het licht werd en tijd was om op te staan en naar buiten te gaan! Hoe mooi was het om op de berg te wandelen, waar bijna nog niemand gelopen had en Shiva het allemaal maar raar vond, want hij kon geen groen plekje vinden om te plassen! 😆 Het duurde niet lang of Shiva vond het prachtig en rende door het bos als een gek, likkend aan de sneeuw! Op sommige plekken was de sneeuw zo hoog dat hij onder de sneeuw verdween en al springend op 4 poten tegelijk, omhoog kwam, zoekend naar zijn (in een deuk liggend) baasje..??!! Je kan gewoon niet anders dan foto’s…foto’s…foto’s maken en zie je dat Facebook bijna ontploft van de sneeuwfoto’s! Bijvoorbeeld van OBS Stokkum die een prachtige winterse wandeling heeft gemaakt met de leerlingen, vrienden en vriendinnen die elkaar niet onder doen met mooie natuur foto’s, heerlijk om te zien! Markelo op zijn best en wat een prachtige cadeautje van moeder natuur in deze bizarre tijd! Je ziet en merkt ook dat mensen vrolijker zijn, genieten van de wandelingen, we kunnen weer wat meer van elkaar hebben! Ik zie mensen elkaar helpen met het ruimen van de sneeuw, tractoren die voorbij rijden en de wegen berijdbaar maken in het dorp! Zo ook mijn lieve vriend Jeroen, die voor mij de ingang van de carport schoon heeft gemaakt! Zeer dankbaar!

We zijn nu alweer een paar dagen verder en er ligt overal nog bergen sneeuw en in mijn tuin, alwaar ik natuurlijk een pad heb schoongemaakt voor mijn vriendje want anders is hij de weg kwijt in mijn tuin…Zo hebben wij ook een heel ritueel voordat wij met de wandelingen beginnen: eerst Shiva zijn pootjes in smeren met vaseline, zijn riem om doen, zijn truitje aan en ’s avonds zijn lichtbandje om zijn nek… dan moet zijn baasje haar dikke sokken aan, de sneeuwlaarzen aan, dikke sjaal en oorwarmers installeren, jas aan, sleutels mee en gáán met die banaan! Je bent zo een kwartier verder eer wij überhaupt aan de wandeling beginnen! Mijn slechte knie begint nu ook langzamerhand te protesteren omdat ik toch voorzichtig loop op die oneffenheden van ijs en sneeuw! En dan heb ik het niet eens over het ‘vuurwerk’ als ik heerlijk onder mijn fleece-dekentje wil kruipen op de bank of als ik mijn vest wil uit doen!! Dan knetter het van alle kanten en blijft het vest aan mijn lijf kleven van de statische aantrekkingskracht. Als ik dan (geladen en al) eindelijk op de bank lig, komt Shiva heel voorzichtig naar mij toe en legt dan heel aarzelend eerst zijn pootje op mijn been waarna wij elektrische schokken met elkaar wisselen, schiet dan toch maar zijn mand in en kijkt mij heel beschuldigend aan!

Over vuurwerk gesproken, afgelopen vrijdag was het Chinees Nieuwjaar! Voor vele misschien ‘ver van mijn bed show’ maar ik mocht meerdere keren het Chinees nieuwjaar, in het buitenland meemaken. En ik kan jullie verzekeren dat het een prachtig spektakel is! Draken die door het hotel dansen en overal werden er zegeningen gegeven.. onvergetelijk! Overal zie de kleur rood, in lampionnen en versieringen en men geeft elkaar rode enveloppen met geld (ipv oliebollen!) Wat ze ook op andere gelegenheden geven, zoals bruiloften. Want de Chinezen beschouwen de kleur rood als het symbool van energie en geluk. We gaan aan het jaar van de Os beginnen! De Os staat bekend om zijn robuustheid, gezondheid, werklust, betrouwbaarheid, kracht, vastberadenheid en eerlijkheid. Het is een sterk dier die maar doorgaat. Laten we hopen dat het dit jaar ons veel kracht en werklust geeft om weer bovenop te komen en wij deze corona crisis achter ons kunnen laten!

Ik realiseer mij dat het ook nog eens ❤️Valentijnsdag❤️ is!!! Ohhhh..!!! Natuurlijk allemaal een heerlijk dag toegewenst met veel liefde en dat jullie elkaar maar extra mogen verwennen… in welke vorm dan ook!! 😉

Fijne Valentijns Zondag!

Ernestine